Durant tot el mes de juny se celebra la desena edició de la Campanya Gastronòmica dels Fideus a la Cassola, un plat que ha estat present des de sempre a les llars de Tossa. L'objectiu d'aquestes jornades és potenciar la cuina tradicional tossenca amb la participació de 13 restaurants del municipi.
Era costum que cada mestressa seguís les receptes de la seva pròpia tradició familiar i que, segons l’època de l’any preparés els fideus amb uns ingredients o uns altres, a vegades amb productes del mar, d’altres amb productes de la terra o, fins i tot, barrejant productes de les dues procedències. Els restaurants que s'han adherit a la campanya d’enguany us proposen recuperar algunes d’aquestes receptes amb un menú complet de tres plats amb un entrant, un plat principal de fideus a la cassola a escollir entre un mínim de dues varietats diferents, unes postres, i aigua, vi o refresc.
D'aquesta manera, s'hi pot tastar des de fideus mariners a l'estil de Tossa, passant per fideus amb verduretes de temporada, fins a fideus negres amb sèpia i gamba de Blanes, entre altres plats relacionats amb aquest tipus de pasta. Gaudiu d'un dels plats més tradicionals del municipi i deixeu-vos emportar per la història culinària!