Què cuinar La Vanguardia

La recepta d’avui és molt especial per a mi, ja que forma part d’un menú de luxe que s'ha publicat al número 169 de la Revista CUINA, on he participat escrivint el text que acompanya la recepta de postres. Es tracta d’un menú de Cap d’Any de luxe, amb receptes de l’Iker Erauzkin acompanyades de textos de Salvador Garcia-Arbós, Francesc Murgadas, Laia Zieger i meu, amb fotos de la Becky Lawton. Els textos parlen de l’ingredient principal de cada recepta: la llagosta, el foie, la tòfona i el raïm (òbviament, les postres per a mi).

La recepta és molt del meu gust. L’Iker proposa combinar el raïm amb el cava, molt encertat. A més, el raïm té molt poca manipulació, fet necessari tenint en compte que és un ingredient molt delicat. El tall en format torró el trobo genial, ja que es tracta d’un menú de Cap d’Any, tot i que, si no us voleu complicar, és igual de bo en qualsevol format. Jo no he trobat el pa d’hòstia, de manera que l’he acabat amb una neula de pa d’àngel, que també hi queda molt bé.

Preparació

  1. En un cassó a foc viu, reduïu el cava fins a la meitat. Afegiu-hi el suc de raïm i deixeu-ho coure 15 min. Retireu-ho del foc i desfeu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Reserveu-ho.
  2. Peleu els grans de raïm i poseu-los a la base d’un motlle de púding, tots en el mateix sentit.
  3. Quan el suc s’hagi refredat i abans que qualli la gelatina, aboqueu el suc sobre el raïm fins a cobrir-lo. Reserveu-ho a la nevera fins que se solidifiqui.
  4. En el moment de servir-ho, talleu el púding i acabeu-lo amb el pa d’hòstia, com un torró.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 set

3a Fira Gastronòmica del Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central celebra des de fa tres anys la seva fira gastronòmica, una proposta que...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto