
Curri a la catalana!
Plats del mes
Tot el que heu de saber per estar al dia
Per fer boca / Entrevista
Robert Lechuga i Anna Carbonell
Casa Parera
Com pot ser que tots els panxacontents parlin d'un restaurant amb quatre mesos de vida? A les entranyes d'una casa modernista de Puig i Cadafalch es cou amb salut de ferro una de les obertures més engrescadores de l'any.
Per fer boca / Gastropistes
10 botigues per a fanàtics del formatge
Arreu del país trobem formatgeries que són molt més que botigues: són temples destinats a retre homenatge al formatge, fer-ne pedagogia, descobrir noves joies i donar pautes de consum, maridatge i conservació. En sortireu amb el cabàs ple!
Per fer boca / La tria de la directora
El tancament del cercle
El restaurant de Buira forma part del projecte de vida de la família Palau
Per fer boca / Pròxima parada...
Brussel·les
El cor d'Europa batega amb força, a la capital belga, i també la gastronomia. Als clàssics de sempre, amb les grans icones de la seva cuina, s'hi sumen novetats que aposten per la cuina d'autor i el producte local amb fórmules de degustació suggeridores.
Per fer boca / Caçasabors
Bases de cuina casolanes
Els sofregits i les picades de Cuick s'elaboren al Maresme amb ingredients de proximitat i amb el mateix procés que seguiríem a la cuina de casa.
A la cuina
El Menú d'octubre
La tardor ja ha tret el nas i és l'hora de donar la benvinguda a nous ingredients al rebost. Aquest mes, Sandra Pisa ens proposa un menú amb moniato, pebrot vermell, carn de vedella picada i magrana per assaborir receptes delicioses i passar-nos-ho d'allò més bé cuinant.
A la cuina / Master class
És temps de cremes
Si estàveu esperant la tardor amb ganes per recuperar el plaer de menjar sopes i cremes –amb permís del gaspatxo i la vichyssoise–, preneu nota dels consells de Carme Ruscalleda, que ens explica la manera de fer una crema deliciosa i al punt i ens en proposa una de ben original.
A la cuina
Curri a la catalana
En una cuina com la nostra, que és el resultat del pas i la fusió de moltes cultures pel nostre territori, no ens ha fet mai por abraçar, adoptar i adaptar plats forans. Com el curri, una preparació d'origen asiàtic que és el resultat de la suma de moltes maneres de cuinar i d'ingredients d'arreu. Us atreviu a revisar alguns dels clàssics catalans amb curri?
A la cuina / La convidada
Cabrit a l'antiga, amb un cuiner forjat al bressol
A Vic, m'espera Manel Molera i Pascual, un cuiner que m'obsequia amb una recepta de base i cocció simples que em fa sentir com si dinés al menjador de la fonda familiar.
A la cuina
Amb fregidora d'aire
Coneixem molt bé l'efectivitat de les fregidores d'aire per cuinar amb molt poc oli i sense encendre el forn ni els fogons. Però, realment li sabem treure tot el suc? I, si us esteu plantejant comprar-ne una, compensa la despesa? Per donar-vos un cop de mà i resoldre aquests dubtes, Pamela Rodríguez, autora del llibre 'Mis recetas con freidora de aire', ens en descobreix les possibilitats.
A la cuina / Plaers saludables
El dejuni intermitent funciona?
Des de fa temps és tendència i té fama de ser un remei per perdre pes i fer salut. De fet, moltes vegades es parla de dieta intermitent, tot i que no és una dieta.
A la cuina
Espinacs, el secundari de luxe
L'arribada de la tardor ens porta molt bones notícies, en l'àmbit gastronòmic, i una és que ja és temps d'espinacs!
A la cuina / Les postres de casa
Dolços valencians
Aquest mes, ens desplacem al sud per gaudir d'alguns dels dolços més típics del País Valencià amb les receptes que ens ensenya a fer Gemma Clofent. Des dels fartons, amb què podem acompanyar una bona orxata, fins als bunyols de carbassa, passant per una coca deliciosa amb aroma de taronja que descobrireu que podeu preparar en un tres i no res.
A la cuina / Plats amb història
Bon escabetx
Estrenem secció! Cada mes, recuperarem un plat d'un receptari històric de cuina catalana i el posarem al dia. Mossegades d'història!
Al celler / Tria de tres
Vins amb aroma de castanyer
Aquest mes, tastem tres referències d'arreu del territori que s'han criat en botes de fusta de castanyer.
Al celler
Begudes oblidades
Sol i sombra, suau, destornillador, barreja, pomada... Reivindiquem els combinats de tota la vida amb la periodista Esther Martínez, autora del llibre Des de la barra (Rosa dels Vents, 2023).
Al celler / Birrologia
Aigua: la majoria silenciosa
La seva composició i el seu perfil són determinants en l'expressió de la resta d'ingredients bàsics de la cervesa
Al celler / Pel broc gros
Entre vermuts i plats de moixama
Connexió Almeria - Barcelona a El Villa, una vermuteria marinera que aposta amb encert pels 'finos' i les salaons.
Al rebost / El decàleg
Avellanes
Al nostre país, coneixem molt bé els beneficis de la fruita seca, amb conreus arreu del territori. Els metges ens recomanen menjar-ne un grapat al dia i nosaltres us animem a fer-ho descobrint algunes curiositats i sis receptes boníssimes amb avellanes.
Al rebost / L'adreça
La ruta gurmet del Cister
A l'antic sindicat de Montblanc, a tocar de l'Oficina de Turisme de la capital de la Conca de Barberà, hi ha el punt de trobada més mengívol d'aquesta comarca d'interior tarragonina.
Al rebost
Tàndems: restaurants que són cosa de dos
A quatre mans i més enllà de la relació laboral. Parlem de restaurants pensats, creats i conduïts per parelles sentimentals sense la voluntat que siguin llegat o herència per a la seva descendència.
Al rebost / Tria bé
Cigronet de l'Alta Anoia
Aquest mes, volem conèixer les virtuts d'un dels llegums autòctons més deliciosos que es conreen al nostre país, amb l'ajuda de Bet Florensa.
Fora de carta / Pecats venials
Octavi Pujades
L'actor català confessa les seves debilitats gastronòmiques principals.
Fora de carta / Sopa de lletres
Prohibit seure sol
Augmenta el nombre de restaurants i de bars que posen límits de temps i mínim de comensals, entre altres normes. Això posa en perill el model d'hostaleria com a punt de trobada social?
- Sandvitx d’arròs amb salmó i olives
- Hamburguesa de pebrot amb salsa de porros
- Crema de porros, xampinyons i albergínia
- Cigrons amb espinacs i llagostins a l’estil Chana Saag
- Ous amb espinacs i all tendre
- Nyoquis amb espinacs i formatge blau
- Cigrons amb espinacs i bacallà
- La Vive Rôtie
- Creps de vedella amb ceba
- Fricandó de vedella a l’estil kare raisu
- Suquet d’escórpora amb llet de coco, raïm i picada d’herbes a l’estil tai
- Cabrit amb moixernons de Cal Ton
- Costelles de porc a la barbacoa
- Crestes de bonítol
- Bonítol en escabetx
- Secret de porc amb castanyes
- Iogurt amb magrana, nous i moscatell
- Flam d’ou
- Pastís de poma
- Fartons
- Bunyols de carbassa
- Coca de llanda de taronja
- Coc d’ametlles
- Crema d’avellanes i cacau
- Galetes ràpides d’avellana
- Pa de pessic d’avellanes i taronja
- Col arrissada amb puré de moniato
- Samfaina picant amb aromes de Madràs
- Crema de carbassa
- Hummus de carbassa amb dips vegetals
- Avellanes caramel·litzades
- Crema de coliflor i avellanes
- Salsa romesco d’avellanes