Troba la teva recepta

Revista

Portada Cuina 219
Cuina núm. 219. Setembre 2018

Hamburguesa: ens deixem caure en la temptació càrnia

En aquest número
Gastropistes

Per fer boca / Gastropistes

Un passeig per Formentera

Deixem enrere la massificació turística i la temporada alta per recórrer amb tranquil·litat l'illa més petita de les Balears. Un paradís cada vegada més popular que amaga racons gastronòmics de primera categoria.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Taula Reservada

Per fer boca / Taula reservada

Veïns del bo i millor del Parc Agrari

El renovat Ona Nuit, del Prat de Llobregat, accentua encara més el valor del producte

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Estimar / Rafa Zafra

Per fer boca / Genis del foc

Rafa Zafra. Estimar

A recer de Ferran Adrià, aquest sevillà va créixer com a cuiner als fogons de l'Hacienda Benazuza, el mirall que El Bulli va tenir a Andalusia. Ara viu i treballa a Barcelona en aquest exitós restaurant del Born, que combina amb escapades estiuenques al Heart, que els seus mestres, els germans Adrià, dirigeixen a Eivissa.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Postal gastronòmica Bolonya

Per fer boca / Postal gastronòmica

La gran cuina de la 'mamma'

Plats casolans i, com marca la tradició, de racions generoses i sabors intensos. A Bolonya resulta fàcil redescobrir l'autèntica gastronomia italiana!

Text: Marco Bozzer / Foto: Thinkstock

Gurmet vs. Foodie

Per fer boca / Gurmet vs. Foodie

Llet crua sí o no?

Text: Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

Menú de setembre 2018

A la cuina

Menú de setembre

Aquest mes us proposem un menú que recorda les quatre estacions de l'any, amb l'aroma primaveral de l'orenga, els records estiuencs de les cloïsses, la tornada a l'hort, a la tardor, amb la ceba tendra, i la tradició de la xocolata en una tarda d'hivern. Un resum de l'any convertit en quatre receptes que faran que la tornada a la rutina sigui molt més agradable.

Receptes: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

Xef a casa Quim Torres

A la cuina / El xef a casa

Un mar i terra per a gurmets

Quim Torres treballa de pescador i té un hortet. Per això, és totalment lògic que es plantegés cuinar un plat de mar i terra amb Pep Nogué. Va triar una combinació excel·lent.

Recepta i cuina: Quim Torres / Foto: Enrique Marco

Hamburguesa

A la cuina

Hamburguesa. En defensa d'un símbol carnívor

L'hamburguesa s'ha rebel·lat contra les pressions dels croats del menjar sa i s'ha convertit en un producte per a gurmets. Fa uns quants anys que ha deixat de ser menjar ràpid per convertir-se en una recompensa, un regal, menjar de veritat. Fem un vot de confiança a aquesta icona de la vida moderna.

Text: Òscar Broc / Fotos: Mariona Villavieja / Foto d'obertura: Ajj Estudi / Cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Masterclass tofu

A la cuina / Masterclass

Tofu

D'origen asiàtic, l'anomenat 'formatge de soja' ha passat a formar part de moltes dietes vegetarianes i/o veganes com a substitutiu de la carn. De textura ferma i de color blanc, se sol trobar en forma de cubs i té un alt valor proteic i molt poques calories. Com que té un gust neutre, és ideal per combinar amb qualsevol altre aliment en múltiples receptes. Carme Ruscalleda ens ho explica tot del tofu.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

Raw Food

A la cuina

Tot cru

El 'raw food' és un estil de vida que aposta per menjar aliments crus o cuits a molt baixa temperatura, principalment vegetals. Si encara no heu descobert la cuina sense foc, us donem algunes receptes saludables que cuinareu sense haver d'encendre els fogons.

Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky Lawton / Assistent: Thomas Lefebvre

Verdura sense mesura

A la cuina / Plaers saludables

Verdura sense mesura

Que són una font de vitamines i minerals és ben sabut. El que potser no coneixem tant és el detall de com actuen al cos

Text: Núria Coll

Formatge fresc

A la cuina

Formatge fresc

Suau, saludable i sense premsar. El formatge fresc és un dels lactis més bons per a la salut, ja que aporta proteïnes d'alt valor biològic. Per tant, és ideal per posar-lo en amanides i en altres plats lleugers. Tot i que hi ha moltes varietats de formatge fresc, n'hem triat un de català i dos d'italians (mató, ricotta i mozzarella) per proposar-vos tres receptes delicioses, saboroses i plenes de salut.

Foto: Ajj Estudi / Recepta i cuina: Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella

Financiers d'avellana i fruites vermelles

A la cuina / Les postres de casa

Petits fours

Amb l'arribada de la tardor, recuperem el costum de seure en bona companyia, amb un te o un cafè, i encentar una conversa càlida de mitja tarda a l'escalf de la llar. Necessitarem, però, tenir ben a prop unes mossegades dolces per fer-la més agradable. Gemma Clofent ens tempta amb financiers, llaminadures de fruites i núvols de te.

Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Tria de tres. Blancs de tardor

Al celler / Tria de tres

Els blancs de la tardor

Tres vins de tres DO catalanes per acomiadar l'estiu i anar encarant la nova temporada

Text: Àngel Garcia Petit

Les arrels més joves de la DO Penedès

Al celler

Les arrels més joves de la DO Penedès

S'han quedat a casa o hi han tornat per mantenir (i posar al dia) la tradició.

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Vallformosa Carta de Vins

Al celler

Carta de vins

Blancs, negres i caves per omplir el celler i celebrar que és temps de verema

Remena Nena. The Alchemix

Al celler / Remena, nena

Alquímia gestada a l'altra punta del món

The Alchemix, un projecte on els plats i els còctels es treballen de manera conjunta

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

2x1. Parató

Al celler

2x1 Enoturisme

Voleu participar en les activitats enoturístiques que s'ofereixen al país? Aquí teniu l'oportunitat de fer-ho, a meitat de preu, en dos cellers catalans!

Calendari

Al rebost / Calendari

Setembre

Qui vol brioixeria industrial si podem preparar un bon entrepà per esmorzar o per berenar? Els podeu preparar amb pans per a tots els gustos!

Decàleg

Al rebost / Decàleg

Nous de macadàmia

Doncs no, 'macadamia' no és una ciutat, sinó el nom de l'arbre d'on creixen les nous que ja consumien els aborígens australians, d'on són originàries. Una varietat de fruita seca de gust cremós, lleugerament dolç i ametllat.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Tegust

Al rebost / Tant de gust

Infusions d'aquí

Tegust reivindica les infusions com un producte que és molt més que una barreja d'herbes amb aigua calenta

Text: Ferran Caldés / Foto: Xevi F. Güell

Makkeroni

Al rebost / L'adreça

De Nàpols al Poblenou, 100% Itàlia

El nom 'Makkeroni' ret homenatge als antics venedors de pasta dels carrers napolitans. Tota una declaració d'intencions d'aquesta botiga que vol portar els sabors italians al barri barceloní.

Text: Carme Melià / Foto: Jordi Bosch

Receptes

'Panini de pernil i formatge amb carbassó

Entrants italians

Risotto de cloïsses

Wraps amb salsa

Gratinat de verdures amb mozzarella

Raviolis farcits de mató i espinacs

Cassoletes de porro i salmó amb ricotta i vinagreta de llima i coriandre

Tàrtar de salmó i alvocat amb tomàquet

Salmó amb salsa

Fetge de rap amb fesols del ganxet

Burger saison

Burger de Paula

Santa Richard

Burger de brie

Cebiche

Pastís de xocolata i figues

Mel i tofu

Financiers d'avellana i fruites vermelles

Núvols de iogurt i te matxa

Barretes energètiques

Carrot cake

Wok de verdures

Pasta de fruites de gerds i violeta

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto