Què cuinar La Vanguardia

Revista

Portada 206
Cuina núm. 206. 9 2017

Esmorzars per començar bé el dia!

En aquest número
Pescaturisme a Cambrils

Per fer boca / Gastropistes

Tot el gust de Cambrils

Us convidem a visitar Cambrils, aquesta tardor, amb propostes tan gustoses com les d'aquestes pàgines.

text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves

Taverna Rom

Per fer boca / taula reservada

Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

Al primer pis a sobre de la Taverna Rom, a l'octubre està previst que s'hi obri un espai centrat en la cuina marinera d'avantguarda. 

text: Josep Sucarrats

Peix i marisc del restaurant Marea Alta

Per fer boca / Gent de mar

"Cada regió té la seva manera de cuinar i menjar el peix fresc"

Després d'arribar a Barcelona, Valentí va continuar cuinant, però també va posar-se al capdavant de diversos projectes gastronòmics. Un dels últims projectes és el Marea Alta, que va obrir fa un any a la Torre Colom, a les Drassanes de Barcelona. 

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Street food a Ciutat de Mèxic

Per fer boca / Postal gastronòmica

Més enllà del picant

Viatgem a la capital mexicana per conèixer de primera mà la gastronomia mexicana. 

text: Mar Jardiel (realitzadora) / foto: Thinkstock

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

Per fer boca / Gurmet VS foodie

Àpats còmodes?

Parlem amb en Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque sobre el paper del interiorisme als restaurants.

foto: Enrique Marco

Menú de setembre

A la cuina

Menú de setembre

S'acaben les vacances i la flaire de tardor comença a omplir la taula i el rebost. Aquest mes us proposem un menú amb quatre protagonistes destacats: mongeta tendra, all, pera i, és clar, bolets. Quatre ingredients que prenen el relleu de les fruites més refrescants que hem menjat a l'estiu.

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna Garcia Frigola / cuina: Beatriz De Marcos

Pep Nogué cuinant amb Teresa Farré Miró

A la cuina

Un xef a casa

Pep Nogué es desplaça a la Conca de Barberà per cuinar amb Teresa Farré Miró, de Santa Coloma de Queralt, una sopa de bolets, que podreu veure també al bloc de la Cuina de la Teresa.

recepta i cuina: Teresa Farré Miró / foto: Enrique Marco

Esmorzars per començar bé el dia

A la cuina

Esmorzars per començar bé el dia!

La majoria de dietistes i nutricionistes coincideixen a destacar que un esmorzar com cal ha de ser variat i energètic. I alerta, que energètic no vol dir hipercalòric. 

text: Ferran Caldés / receptes i cuina: Eva Garcia Hausmann / Foto: Becky Lawton

Cim i tomba tradicional

A la cuina

El mes del cim i tomba!

Ara, els restaurants de la vila ofereixen cada setembre el menú de La Cuina del Cim i Tomba, el plat típic de Tossa.

text: redacció / foto: Mariona Villavieja

Llenties pardines guisades amb carn

A la cuina

Llenties

Els treballadors de les piràmides egípcies les rebien amb alegria com a part del salari, però per al fill d'Esaú no van ser cap festa: el seu pare el va vendre per un plat de llenties. És un dels aliments més antics dels quals es té notícia. Tasteu-les vermelles, verdes (del Puy), grogues (reina), blanques (uraddal), marrons (pardines) i petites (beluga).

text: Carme Melià / receptes i foto: food photo / Cristina Rivarola / cuina: Marian Montoro

Gelatines vegetals

A la cuina

Master class

Les gelatines tenen molts usos diferents a la cuina i, a més, n'hi ha de molts tipus diferents. Us expliquem com fer servir les d'origen vegetal.

recepta i cuina: Carme Ruscalleda / foto: Becky Lawton

Milfulls de pasta crocant amb verduretes d'estiu

A la cuina

Itàlia veggie

Hem volgut descobrir l'essència de la cuina italiana des del punt de vista de la dieta vegetariana.

text: redacció / foto: Enrique Marco

Peixos oblidats

A la cuina / Plaers saludables

Peixos oblidats

Només els restauradors més entesos en peix i que tenen bons contactes al mar cuinen peixos diferents. Quan la parada té certes dimensions i és a la costa, més a prop de llotges famoses, ja podem aspirar a trobar-hi peixos diferents.

text: Núria Coll / foto: Becky Lawton - Enrique Marco (recepta)

Pa de vapor

A la cuina / Alimentar l'ànima

Zhongyuan

Pel Festival dels Fantasmes, els taoistes xinesos cuinen al vapor uns pans de colors que poden tenir formes ben florides, explica la cuinera xinesa establerta a Barcelona Kira Chen.

text: Sergi Martín / recepta: Kira Chen

Llaminadura de maduixa, llima i menta

A la cuina / Dolç i sa

Petits fours

Jordi Bordas ens proposa tres llepolies en petit format per acabar l'àpat o per picar entre hores. De tradició francesa, els petits fours tenen la mida justa per poder-nos regalar una delicadesa dolça sense tenir cap remordiment i continuar mantenint la línia.

recepta: Jordi Bordas / foto: Becky Lawton

Pazo Señorans

Al celler

Tria de tres

Per acomiadar l'estiu amb tres vins elaborats amb varietats poc habituals a casa nostra.

text: Àngel Garcia Petit

33 by Santi Ortiz

Al celler / Remena, nena!

33 by Santi Ortiz: un local per trencar (bé) el gel

És jove, però Santi Ortiz és una llegenda dels concursos de cocteleria. Per fi, llueix el seu talent des de casa seva.

text: Mar Calpena / foto: Enrique Marco

Antoni Bassas i Mariona Anglès

Al celler

El tros

El Priorat i el Montsant s'han instal·lat en un racó de la Dreta de l'Eixample gràcies a la iniciativa d'aquests dos periodistes. Per l'amistat amb Lluís Llach, en la faceta de cellerer, han obert aquest bar de vins amb l'assessorament del Celler Vall Llach. L'experiència que proposen és diferent a la de qualsevol altra vinateria. 

text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco

Enotren pel pla de Bages

Al celler

Enotren

El pla del Bages va ser la regió vinícola més important de Catalunya. La denominació d'origen actual reconeix el presitgi d'aquests vins. Tastar-los sobre el terreny és facilíssim: FGC ofereix bitllets combinats per arribar - s'hi des de totes les estacions de la línia Llobregat - Anoia. 

text: redacció

Raïm

Al rebost / El decàleg

Raïm

Sí, del raïm se'n fa vi, això ho tenim tots ben clar. Però aquests gotims petits i brillants també són una fruita dolça i de gust agradable per menjar sola, o bé fer servir a la cuina, de l'aperitiu a les postres.

text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Coca de recapte

Al rebost

Tria bé!

Posar coses a sobre d'una massa fina s'ha fet en moltes cuines del món i des de temps immemorials. La palma se l'emporten els italians amb la pizza, és clar, però els catalans també en tenim una versió. Aquest mes, enfrontem la coca de recapte amb la pizza italiana!

text: Ferran Caldés / Foto: Anna Garcia Frigola - Thinkstock

Mandarines i alvocats

Al rebost / Tant de gust

Mandarines i alvocats

En una finca de mitja hectàrea, a tocar d'Alcanar, Agustí Grau i Meritxell Vidal conreen mandarines, alvocats i kiwis, entre altres fruites, de manera ecològica.

text: Ferran Caldés / foto: Enrique Marco

Forn La Valenciana

Al rebost / L'adreça

Darrere de cada pa hi ha un artesà

Entre les seves parets podem trobar qualsevol tipus de pa, fet del dia i a mà. Els seus productes són d'una qualitat indiscutible i el secret, és clar, passió pel que fan. Al forn La Valenciana, fan tota mena de pa de manera artesana, així com productes de brioixeria.

text: Cristina Camilleri / foto: Enrique Marco

Cebes a l'hort

Al rebost / L'hort a casa

Ha arribat l'hora de plantar cebes

Aquesta hortalissa tan versàtil a la cuina té algunes complicacions, quan es troba a l'hort. Necessita una terra treballada a consciència, humitat i fertilització.

Museu de la Vida Rural. Maria Rosa Vila

Al rebost / Museu de la Vida Rural

La verema, un any més

A l'estiu, els pagesos amb vinya hauran esporgat i despampolat, aixecat filferros i ensofrat. I per fi comença la verema, que aquest any s'ha avançat, tot i que hi ha menys raïm.

foto: Maria Rosa Vila

Charles Spence. Sam Frost

Al rebost / Entrevista

Charles Spence

En el seu nou llibre, titulat 'Gastrofísica. La nueva ciencia de la comida', se centra en la ciència que hi ha darrere de la cuina.

text: Ferran Caldés / foto: Sam Frost

Capsa de galetes

Al rebost / És fàcil!!!

Capsa de galetes

Un toc de glamur per als moments de relax en què compartim una bona conversa i assaborim dolços llaminers.

foto: Becky Lawton

Al rebost

L'enciclopèdia dels 'Tips'

Però aquesta saviesa amagada és, justament, la que inspira els temes que l'espai radiofònic 'Tips' tracta cada setmana. Aquí en podem degustar quatre: bajoca/mongeta, foie gras, tonyina vermella i xai.

text: Paula Molés

Receptes

Entrants de tardor

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna Garcia Frigola

Amanida de mongetes i gambes

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna Garcia Frigola

Sopa de bolets

recepta i cuina: Teresa Farré Miró / foto: Enrique Marco

Sandvitx vegetal amb salsa de iogurt

receptes i cuina: Eva Garcia Hausmann / foto: Becky Lawton

Torrades variades

receptes i cuina: Eva Garcia Hausmann / foto: Becky Lawton

Iogurt amb musli i pera

receptes i cuina: Eva Garcia Hausmann / foto: Becky Lawton

Amanida de llenties beluga amb gambes

receptes i foto: food photo - Cristina Rivarola / cuina: Marian Montoro

Minipebrots verds i vermells

recepta i cuina: Carme Ruscalleda / foto: Becky Lawton

Milfulls de pasta crocant amb verduretes d'estiu

recepta i cuina: restaurant Leccabaffi / foto: Enrique Marco

Risotto amb tòfona

recepta i cuina: restaurant Meneghina / foto: Enrique Marco

Pizza de flors i tòfona

recepta i cuina: restaurant La Balmesina / foto: Enrique Marco

Conill amb llimona

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna Garcia Frigola / cuina: Beatriz De Marcos

Cim i tomba

foto: Mariona Villavieja

Llenties pardines guisades amb carn

receptes i foto: food photo - Cristina Rivarola / cuina: Marian Montoro

Cassola d'oblada

foto: Becky Lawton - Enrique Marco (recepta)

Llaminadura de maduixa, llima i menta

pastisser: Jordi Bordas / foto: Becky Lawton

Macaron de cacauet

pastisser: Jordi Bordas / foto: Becky Lawton

Núvols de taronja

pastisser: Jordi Bordas / foto: Becky Lawton

Cuscús amb figues

foto: Becky Lawton / recepta: Adriana Ortemberg

Peres especiades

recepta: Francesc Murgadas / foto: Anna Garcia Frigola / cuina: Beatriz De Marcos

Suc de remolatxa i poma

receptes i cuina: Eva Garcia Hausmann / foto: Becky Lawton

Hamburguesa de llenties vermelles

receptes i foto: food photo - Cristina Rivarola / cuina: Marian Montoro

Pa al vapor

recepta: Kira Chen

Últims números publicats
Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto