L’oli d’oliva, aliment sagrat a la Mediterrània antiga, també s’ha emprat des de temps immemorials en multitud d’usos que van més enllà de la cuina i la gastronomia, com ara en cosmètica, en medicina o en la indústria. Des de l’any passat, l’Ajuntament de Valls organitza un seguit d’experiències, amb l’oli com a fil conductor, que mereixen ser viscudes... amb els cinc sentits!
Valls, assaboreix l’oli és el nom de la ruta turística que, amb vista a finals d’aquest 2017, s’ha programat per als dissabtes 4, 11, 18 i 25 de novembre, a partir de les 17 h. L’experiència comença en altura, al campanar de Valls. Mentre pugeu els més de tres-cents graons que separen la terra del cel, us assabentareu de coses com que l’església parroquial de Sant Joan es va acabar l’any 1583, per bé que van passar més de 300 anys sense campanar. L’agulla s’acabaria inaugurant durant les festes de Santa Úrsula del 1897.