La plaça Major de Solsona i els seus voltants es converteixen en l’escenari de la Fira del Bolet i el Boletaire, que permet contemplar i comprar diverses espècies de bolets del Solsonès i alhora gaudir d'activitats que tenen aquest ingredient com a principal protagonista.
El divendres 16 d’octubre a les 19 h tindrà lloc, a la sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, la presentació de la fira amb una taula rodona sobre la regulació de la recollida de bolets, organitzada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i projecte Star Tree, amb la col·laboració del Grup de Natura del Solsonès. També s’ha organitzat el sopar-degustació “La cuina del bolet” el divendres a les 21.30 h amb un preu de 18 euros per persona. Hi participen diferents restaurants de la ciutat i té places limitades; per apuntar-s'hi cal anar a l’Oficina de Turisme del Solsonès.
Altres activitats que tenen l’objectiu d’apropar la tradició micològica a la ciutadania i que omplen la programació d’aquesta fira són la sortida micològica amb experts que s’ha organitzat dissabte i que té el seu punt de partida a les 9.15 h des de la plaça del Camp; un mercat del bolet i de productes artesans de la comarca, i la venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis. Exposicions, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava, tallers per a petits i grans, concursos i una exhibició castellera són altres activitats que durant aquest cap de setmana ompliran els carrers de la capital solsonenca.