Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Gavà celebra la 65a Fira d'Espàrrecs

Té lloc del 27 al 29 d'abril i congrega tradició agrícola, gastronomia i comerç

Espàrrecs

Espàrrecs

La Fira d’Espàrrecs de Gavà arriba a la 65a edició. El divendres 27 d’abril es dona el tret de sortida a la Mostra Comercial i a GastroGavà, en què 18 locals de la zona presenten plats elaborats amb espàrrecs de Gavà i productes del Parc Agrari. La Mostra Agrícola, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de la ciutat i del Baix Llobregat, s’inaugura el dissabte 28. Hi exposen els participants del Concurs d’espàrrecs i paneres, que compta amb quatre categories: ‘Lots d’espàrrecs’, ‘Paneres de verdures o de productes del camp’, ‘Paneres artístiques’ i ‘Paneres artístiques amb llavors’.

El recinte firal compta amb uns 22.500 metres quadrats de superfície. El carrer de Sant Pere torna a connectar els dos espais centrals de l’esdeveniment: el Pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola, i la plaça de Jaume Balmes, on se celebra la mostra GastroGavà.

Tradició i novetats

La fira manté els seus orígens agrícoles però aposta, edició rere edició, per reinventar-se i, d’aquesta manera, reflectir el dinamisme econòmic i sociocultural de Gavà. Una de les principals novetats és la redistribució dels espais del recinte firal, pensada per potenciar el dinamisme en la visita. Enguany també s’inclou un espai dedicat a la flor i a la planta, que serveix a les floristeries i vivers del municipi per exposar i oferir el seu producte. Altres novetats rellevants són l’augment del nombre de restaurants que participen a GastroGavà i l’esforç per tenir presència a Internet i a les xarxes socials, amb la creació d’una pàgina web (firaesparrecsgava.cat) i d’un perfil a Twitter (@FiraEspàrrecs).

D’altra banda, la Fira torna a comptar amb dos escenaris per a actuacions de grups de música o escoles de ball. A més, els més petits poden participar en tallers i activitats a l’espai ‘Els Petits Pagesos’. I, per primera vegada, la Fira ofereix el ‘Gavà Experience’, un paquet de visites guiades al recinte i a espais d’interès turístic de la ciutat que inclou la degustació de productes locals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: