Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Joviat guanya el IX Concurs de Joves Cuiners i Cambrers

L’escola manresana obté el primer premi per segon any consecutiu

Joviat Joves Cuiners

Joviat Joves Cuiners

Seixanta-vuit alumnes de 17 escoles d’hoteleria -un rècord absolut- van participar el divendres 23 de maig en la novena edició del Concurs de Joves Cuiners, Cuineres, Cambrers i Cambreres, que des de 2004 organitzen el Departament d’Ensenyament i la revista CUINA. La cita era a l’Escola Joviat de Manresa, que va ser la guanyadora de l’edició anterior, que es va celebrar el 2013 a Cambrils. I van ser precisament els amfitrions els qui van obtenir de nou la victòria al concurs, amb l’equip format per Xavier Benito i Marc Marsol a la cuina, i Alba Costa i Anna Planas al servei de sala.

Una jornada intensa
Tots els equips participants, formats per dos alumnes de cuina i dos de sala de cada escola, van esforçar-se al màxim per convèncer els 12 membres del jurat que ells eren el millor equip, en un sentit global. I la veritat és que la decisió no va ser fàcil. Després de dues hores a la cuina preparant una versió renovada del calamar farcit, unes postres i fruita, el servei de sala havia de presentar un vi que maridés a la perfecció amb els plats escollits i presentar els plats de manera entenedora i amena.

Tot això era el que valorava el jurat, que prenia nota per prendre una decisió justa, malgrat que el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, president del jurat, ja va dir abans d’entregar els premis que, per naturalesa, aquest tipus de concurs eren injustos pels qui no obtenien cap dels premis.

Tres premis i quatre accèssits

Al final de la jornada, l’equip de l’Escola Joviat va guanyar el concurs amb el primer premi, consistent en un àpat al restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda per a tot l’equip. El segon premi el va obtenir l’equip de l’Institut d’Hoteleria de Lleida, mentre que el tercer premi va anar a l’equip de l’Institut Martí Dot, de Sant Feliu de Llobregat.

A més dels tres premis principals, el jurat del concurs va concedir quatre accèssits: el del servei de sala va ser per als alumnes de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella; el del tractament de la fruita, per a l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges; el de cuina, per als alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, i l’accèssit per la tria i explicació del vi, per als alumnes de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

L’any vinent se celebrarà la desena edició del concurs, que, de ben segur, mantindrà l’altíssim nivell d’enguany.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: