Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La botifarra dolça, protagonista a Salitja

Vilobí d’Onyar acull els dies 7 i 8 de febrer la 18a Fira Festa de la Botifarra Dolça

Salitja

Salitja

La Fira Festa de la Botifarra Dolça, que enguany arriba a la 18a edició, té lloc a Salitja els dies 7 i 8 de febrer. Un any més, consisteix en dues jornades dedicades als productes artesans del territori, i la botifarra dolça, menja típica de Salitja, n’és la principal protagonista. La Fira Festa comptarà amb concursos, exhibicions, mostres, exposicions i venda de productes d’artesania i àpats populars.

El dissabte 7 està dedicat a la ratafia, una beguda també molt popular a la zona, i s’organitzaran tastets i activitats entorn d’aquest producte. A més a més, el concurs de coques, pomes capsades i postres de botifarra dolça comptarà amb la presència de Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, que presidirà la competició. Tot seguit, i com a colofó, tindrà lloc un sopar de germanor en què es farà el lliurament del premi Botifarra dolça 2015 i dels premis del concurs local de ratafia i del concurs de coques, pomes capsades i postres.

Fira d’artesans
Pel que fa al diumenge 8, a les 9 h tindrà lloc la inauguració de la Fira de Productes Artesans. Seguidament, s’iniciaran les inscripcions per a la 13a edició de la Visita Guiada al Volcà de la Crosa, que té un recorregut d’uns quilòmetres, i, paral·lelament, al bar de la Fira hi haurà un esmorzar de forquilla a preus populars a base de botifarra dolça amb olives negres i ceba confitada, creació del pastisser local Toni Noguera. A les 10 h, l’associació de tractoristes de màquines antigues de Girona farà una desfilada pels voltants del poble, i a continuació l’envelat de la plaça Major acollirà la demostració de plats d’aplicació de la botifarra dolça a càrrec de la Granja El Provençal, les Cuineres de Salitja i Jep Plana, professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme. Finalment, a quarts de cinc de la tarda el grup Bloc Quilombo oferirà un espectacle de percussió a la plaça Major per cloure la Fira.

A més a més, durant tot el diumenge hi haurà venda i exposició de productes del Montserratí, una exposició d’eines del camp antigues dels veïns de Salitja, una mostra de les pintures de Laura Gil a la rectoria, la mostra d’animals de granja dels pagesos de Salitja, inflables per als més menuts, una fira d’artesania i una exposició de fotografies antigues del poble de Salitja.

Així, doncs, com és tradició, la festa es fa el cap de setmana abans de dijous gras i té el propòsit de mostrar aquest producte provinent de les comarques gironines a tothom qui no el coneix, i satisfer tothom qui ja l’ha tastat! Acosteu-vos a Salitja per degustar la botifarra dolça, un producte amb segles d’història que segur que també tindrà molt de futur!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: