La gamma de productes sota aquest nom es completa amb patés d’olives arbequines i vinagres de vi negre de garnatxa
oli d'oliva
Les arbequines del Baix Camp són les protagonistes de Mestral, el nou oli d’oliva verge extra de la Cooperativa de Cambrils. Sota aquesta marca s’agrupen 400 productors de la Cooperativa que han volgut dotar els seus productes de valor afegit. En concret, la darrera iniciativa de l’entitat ha estat un nou procés de traçabilitat que permet als clients conèixer les partides d’olives d’on prové el seu oli i totes les seves característiques.
El nou oli Mestral té un perfil afruitat intens d’oliva, amb unes notes que recorden els fruits madurs. També s’hi perceben notes de poma, plàtan madur i ametlla, i hi apareixen notes verdes de fulla verda i aromes secundàries de fonoll i nous verdes. En boca és dolç i ametllat, lleugerament amarg i una mica picant, però molt equilibrat.
L’arbequina és la principal varietat d’oliva de la Denominació d’Origen Siurana i la Cooperativa de Cambrils en cultiva més de 150.000 arbres. L’entitat es va fundar l’any 1902 i actualment exporta el 18% de la seva producció.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia