L'Associació de Torroners Xixonencs de Catalunya (XICS) neix amb la missió de vetllar pels torrons de qualitat, defensar l'ofici, la tradició i els orígens. Aquesta unió ha estat fruit de la necessitat de protegir el producte en l'actual mercat, en què el peix gros es menja el petit, i sovint els productes artesans tradicionals es perden entre les masses.
Els torroners xixonencs de l'Associació són tots descendents directes –terceres i quartes generacions– de famílies originàries de Xixona, la capital del torró de qualitat. Les arrels d'aquests torroners defensen fermament la qualitat del producte, i tots vetllen per obtenir unes matèries primeres que aportin el sabor més intens a aquests dolços nadalencs. Per això fan servir productes de qualitat, com l'ametlla autòctona Marcona, o la mel, recol·lectada dels romers o els tarongers a la zona del Mediterrani, de sabor i aromes penetrants.
A més, tot i que respecten les receptes ancestrals i les receptes tradicionals –com la varietat del torró d'Alacant, el de Xixona, el de masapà o el de gema cremada–, XICS també mira cap a les futures generacions i aposta per la innovació, creant noves combinacions de torrons que sorprenguin les taules de Nadal durant aquestes dates.
Així, doncs, ens trobem davant mestres artesans que estimen el torró i volen preservar-lo perquè tots nosaltres, els consumidors, puguem gaudir-ne cada any quan arriba el desembre.