Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

També conegut com a 'cargol moro', l'Helix aspersa és l’espècie de cargol més apreciada, a casa nostra. Originari de la conca mediterrània, la forma cònica de la closca i la secció quasi circular de l’embocadura el caracteritzen, i no tant la coloració de la closca, que, tot i que sol ser marró fosc amb bandes grogues longitudinals més o menys intenses, presenta una certa variabilitat. Tradicionalment el consumien els pagesos, just collits i posats damunt d’un llit de fenàs, que s’encenia per coure’ls, però és recomanable sotmetre’ls a un procés previ de dejuni (purga) per eliminar-ne possibles herbes que hagin pogut menjar. Després, una cocció, tapat i en aigua freda escalfada lentament, el deixa a punt per cuinar i, més important, encara, enganyar, és a dir, amb el cos parcialment fora de la closca.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: