Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La confusió generada per la paraula castellana 'palmito' fa que molta gent cregui que el margalló és el cor de la palmera autòctona que viu a Catalunya, amb límit nord al massís del Garraf.
I, certament, el cilindre de color blanc que consumim és un cor de palmera, de diverses espècies de palmera, la més coneguda de les quals és el cocoter. Obtingut de brots llargs de fulles encara immadures, se’n fa servir la part interior i més tendra, que se sotmet, com els espàrrecs, a ebullició i cocció abans d’envasarla
en líquid. En els països d’origen, bàsicament el Brasil, l’Equador i Costa Rica, també se sol consumir cru, tallat a làmines fines i en amanida, o cuit al caliu, per retirar-ne després la part superficial. De propietats dietètiques notables, avui la producció es basa en el conreu per evitar l’impacte ecològic.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: