Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu la carn a daus regulars d’1 cm de costat.
  2. Peleu els tomàquets, retireu-ne les llavors i talleu-los a trossets.
  3. Peleu l’all i piqueu-lo.
  4. Peleu la ceba i talleu-la a tiretes.
  5. Poseu tres cullerades d’oli en una cassola al foc i, quan estigui calent, salteu-hi la carn 5 min, remenant-la.
  6. Retireu la carn i en lloc seu poseu-hi l’all i la ceba; deixeu-los enrossir una mica abans de tornar-hi a posar la carn. Afegiu-hi el tomàquet trossejat, un parell de pessics de comí i un parell de brins de farigola. Salpebreu-ho, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà, 45 min.
  7. Talleu les albergínies escapçades al llarg, a làmines de 0,5 cm de gruix. Unteu-les amb oli, poseu-les en una safata, damunt de paper de forn, i enforneu-les (amb el gratinador), 2 min per cada costat.
  8. Unteu amb oli un motlle de carlota o rodó, gros, i poseu-hi les làmines d’albergínia pel fons i els costats, sobreeixint-lo. Aboqueu-hi el contingut de la cassola, replegueu l’albergínia pel damunt i acabeu-ho de cobrir amb més albergínia.
  9. Poseu-ho al forn calent, a 180 ºC, durant 30 min.
  10. Desemmotlleu-ho amb cura i, quan sigui tebi, presenteu-ho a taula, sol o acompanyat d’una salsa de tomàquet tradicional.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

31 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

30 oct - 01 nov

Festa del Vi de la Terra Alta

La Festa del Vi de la Terra Alta se celebrarà un any més, tot i els canvis provocats per la crisi sanitària...

02 nov

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto