Encara que en trobem durant tot l’any, ara és l’autèntica temporada de les pomes. A la botiga, l’habitual és trobar-hi la golden, la Red Delicious, la Royal Gala, la Granny Smith, la Fuji, etc. Però hi falten totes aquelles pomes que es conserven en el record dels nostres avantpassats. La poma de cul de ciri, la poma camosa, la poma per farcir, la poma de Sant Jaume, etc. Sigui la poma que sigui, aquesta fruita, a part de poder-la menjar en cru, a mossegades, admet moltes preparacions culinàries. Ratllada finament amb una bona amanida d’enciam i un grapat de nous; incorporada a una crema de patata i api per donar-li un sabor dolcenc molt agradable; bullida o escalivada i feta en puré per acompanyar peixos de carn dura; cuita amb mantega i sucre per a les carns de caça; per elaborar melmelades, chutney, etc. Passeu-la per farina i cervesa i fregiu-la com els bunyols. La cuina de la poma no té fi. Experimenteu amb totes les varietats i descobriu la més adequada per a cada recepta.