L’entorn del Bruc, a Montserrat, prepara una activitat relacionada amb bolets pel dia 7 de novembre. Serà una passejada pel Bruc per conèixer el món dels bolets, descobrir les formes, els colors, les textures que ens regala la tardor i també per aprendre a collir els bolets amb respecte i saber quins es poden menjar i quins no.
Per saber tot això, hi haurà un taller on els professionals donaran coneixements bàsics sobre el món dels fongs i dels bolets. Al taller aprendran:
- A identificar correctament els grups de bolets i espècies de camp. S’identificaran al voltant de 30 espècies de tot tipus que estan documentades.
- A diferenciar les principals espècies comestibles de les que no ho són.
- Formes de consumir-los i de conservar-los.
- Aprendran el respecte pel medi natural on viuen els bolets
- Podran sortir del taller amb nocions bàsiques per anar a buscar-ne sense perill
El taller i la passejada inclouen un llistat de les espècies trobades i documentades amb els noms populars, els noms científics o l’hàbitat, un dossier d’introducció teòrica sobre el món dels fongs i bolets i una identificació d’imatges i assessorament postcurs via e-mail.
A cada grup hi haurà 18 persones i hi pot participar qualsevol persona, és a dir, no és necessària una preparació prèvia especialitzada. Podran venir persones de diversos àmbits professionals i amb interès per l’alimentació, el món de la restauració, la salut o la natura. Per aquest motiu, la dificultat serà baixa: es tracta d’una caminada per prats i camins de pedra amb poc desnivell, només cal estar acostumat al trànsit per espais silvestres o de muntanya.