Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Té presentacions diferents: la del plàtan tallat a làmines al llarg, assecat i recobert d’una capa més o menys gruixuda de sucre, o la del plàtan (o també banana) tallat a rodelles fines, també assecades, però amb aspecte de fresc i de textura cruixent. Ambdues estan fetes de la fruita sotmesa a un procés més o menys artesà, hereu de l’assecat al sol. Amb un contingut calòric important, convé aclarir la fruita amb què està fet, ja que, en el cas del plàtan, hi predominen els sucres energètics, mentre que, en el de les bananes, ho fan els midons. Fins fa poc s’integrava exclusivament en les barreges de cereals destinades a l’esmorzar i enriquides amb fruita seca, o el consumien els atletes de competició, però, avui, el plàtan sec ha començat a obrir-se pas en el món de la rebosteria i de les amanides.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: