Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fruit d’una planta solanàcia originària de Mèxic, conreada en aquell país des del temps dels asteques.

Baia que habitualment mesura entre dos i tres centímetres de diàmetre i que es presenta recoberta d’una membrana fina, de color marró, quan el fruit és madur, que li dóna una estructura similar a l’alquequengi, amb el qual està emparentat.

Generalment, es cull verd —tot i que pot madurar, agafant tonalitats porpres—, i és l’ingredient principal de la salsa 'mole verde' de la cuina mexicana tradicional.

Per fer-lo servir, cal retirar-ne la membrana protectora i rentar-ne la base curosament per eliminar una substància resinosa que hi ha.

Generalment es prepara cuit i en salsa, per evitar els efectes possibles de la solanina, però també es pot consumir cru, en amanides o com a ingredient de plats com el gaspatxo i el guacamole.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: