La VIII Fira de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà se celebrarà el pròxim cap de setmana del 7 al 8 de novembre. Serà una fira amb diversitat d'activitats, xerrades i degustacions per a un públic ben ampli.
Safrània serà un aparador de productes de proximitat elaborats a la Conca del Barberà i participaran tant restaurants com productes i professionals. De fet, la organització ha convidat a professionals de diferents zones del país per presentar els seus productes i la seva cuina.
A l'església de Sant Francesc s'hi ha instal·lat una pantalla i una gran cuina on s'elaboraran plats en directe i que podran ser seguits per tothom. A l'espai de la cuina, hi haurà una sala de tast on es desenvolupen tallers, maridatge i xerrades. De fet, a edicions anteriors es varen fer potències i explicacions i tot sempre acompanyat d'un bon maridatge de vins i caves.
L'horari
- Dissabte 7 de 11h a 15h i de 17.30h a 21.30h
- Diumenge 8 de 11h a 15h i de 17.30 a 21h
El preu
Tot i que la entrada al recinte es gratuïta, hi ha diferents preus per a les activitats.
Tiquets de degustació a un preu de 6€: Donen dret a cinc degustacions gastronòmiques, de vins i caves o licors. També permet entrar en el sorteig d'àpats per a dues persones en els restaurants participants de Safrània i de lots de productes.
Tiquets per prendre part als tallers a un preu d'1.50€: Tots els tallers es faran a la Sala de Tast i cal adquirir-los a la taula d'informació. L'excepció és el taller de gin-tònics que té un preu de 4.50€
Tiquets d'aigua a un preu de 0.5€: Enguany a la taula d'informació també hi haurà tiquets per poder adquirir ampolles d'aigua.
Copa a un preu d'1€: Una copa serigrafiada per poder fer els tastos durant la fira
Participants de la Safrània
Montblanc: Carbòniques Miracle, Celler Vins de Pedra, Celler Mas de Sabatera (Prenafeta), Concaromis, Herbes de la Conca, Pa i coques artesanes de Montblanc, Frankfurt Zeppelin Entrepans, Restaurant Cal Jordi, Restaurant Cal Magret, Restaurant Carnaby, Restaurant El Cortijo, Restaurant El Molí del Mallol, Restaurant La Canal 2-Cal Sergi, Sant Francesc Restaurant i Vinoteca Tocineria.
Barberà de la Conca: Celler Clos Montblanc, Celler Gatzara Vins i Celler Vidbertus
Blancafort: Celler Domenys
L'Espluga de Francolí: Celler Rendé, Cava Simó de Palau i On the Rocks
Pira: Celler Carles Andreu
Sarral: Vinícola Sarral - Portell
Vallclara: Restaurant Els Fogons de Vallclara
Vilanova de Prades: Restaurants Els Ceps
Vilaverd: Mel Roig
Vimbodi i Poblet: Restaurant Hostatgeria de Poblet
Amposta: Lo nostre arròs, Restaurant la Casa de Fusta
Deltebre: Granja Luisiana i Restaurant El Garxal
Figuerola del Camp: Fruits S&P Figuerola
Nulles: La Quinta Forca
Tarragona: Restaurant el Llagut
Vall del corb: Associació de cellers de la Vall del Corb
Valls: Escola de cuina i Restaurant Julià Mallol