Consells de cuina La Vanguardia

Benvinguts a Pagès

Del 17 al 19 de juny, diverses explotacions de tot Catalunya obriran les seves portes al públic

Benvinguts a Pagès

Benvinguts a Pagès

Benvinguts a Pagès és una oportunitat única per descobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer les persones que treballen perquè tinguem els millors productes al rebost de casa. Es tracta d’una de les iniciatives més destacades que s’emmarca en el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i per potenciar la gastronomia del nostre país.

Durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny, centenars d’explotacions agroalimentàries obriran les seves portes per acostar-nos a les arrels de la gastronomia catalana. Veure com funcionen les munyidores o quina és la feina dels ramaders, tastar els productes més frescos, conèixer el procés d’elaboració de la mel... aquestes són només algunes de les activitats que podreu fer gràcies a Benvinguts a Pagès.

Poseu-vos en marxa!
Per participar en les activitats de les 600 explotacions agràries, restaurants i allotjaments que formen part de la iniciativa, només cal que seguiu aquests passos:
  • Connecteu-vos al web www.benvingutsapages.cat, on trobareu actualitzades les fitxes de totes les explotacions, els restaurants i els allotjaments.
  • Trieu quines us interessen més! El web les endreça per territori i pels productes que elaboren.
  • Podreu visitar les cases de pagès participants el dissabte 18 de juny, de deu del matí a set del vespre, i el diumenge 19 de juny, de 10 a 15 h.
  • L’entrada a aquestes explotacions és gratuïta i no cal fer reserva prèvia (tot i que és recomanable en cas que sigueu un grup nombrós).
  • Algunes explotacions també obriran el divendres 17 i la tarda del diumenge 19. Consulteu al web quines són i, en aquest cas, feu reserva prèvia trucant-hi.
  • Les visites duraran una mitja hora, en funció de les activitats que proposa cada explotació.
  • La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que elaboren. També comptaran amb una zona de venda. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) són l’aparador dels productes...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto