El salmorejo és una crema freda feta a base de tomàquet, típica de la província de Còrdova. És molt usual que la gent el confongui amb el gaspatxo, però el cert és que no comparteixen ni els ingredients, ni la textura, i encara menys el gust. És un plat molt reconegut que ha ascendit des de les taules dels camperols fins al cim de la gastronomia andalusa en general, que s’ha posicionat com una icona indiscutible per concebre la cultura i les tradicions d’aquesta terra. És un plat molt fresc i lleuger, fet que el converteix en una de les estrelles del dur estiu andalús. Us convidem a preparar aquest plat tan senzill a casa. De ben segur, agradarà a tothom qui el tasti. Mans a l’obra!
Tomàquet, l'ingredient principal del salmorejo Thinkstock
Salmorejo Thinkstock
Salmorejo amb pernil ibèric i ou dur Thinkstock
A les diferents regions d’Espanya i, més concretament, a les diferents cuines, es prepara el salmorejo de manera diferent. Alguns fan servir els mateixos ingredients però li afegeixen un toc d’alguna espècia; d'altres juguen amb les quantitats dels aliments per aconseguir un sabor o un altre o innoven amb la recepta introduint nous ingredients. Així, doncs, tot i que hi ha una recepta tradicional, trobem que el salmorejo té moltes versions. Si us animeu, podeu intentar fer-ne la vostra. A continuació us exposo algunes d’aquestes varietats de salmorejo.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.