Preparació
- Peleu i netegeu els escamarlans —reserveu-ne un parell—, poseu-los sobre un paper antiadherent, pinteu-los d’oli d’oliva amb un pinzell i aixafeu-los amb l’ajuda d’una superfície plana. Congeleu-ho.
- En una paella enrossiu lleugerament l’arròs amb una culleradeta d’oli d’oliva, afegiu-hi un polsim de safrà, ofegeu-lo i afegiu-hi mig got de brou de gallina. Deixeu que arrenqui el bull, i afegiu-hi el brou a poc a poc fins que l’arròs es cogui completament, 16-18 min. Quan l’arròs sigui sec i cuit, afegiu-hi sal, un polsim de porradell i una nou de mantega. Deixeu-ho reposar 3 o 4 min. Ha de quedar compacte.
- Traieu el carpaccio d’escamarlans del congelador, poseu-hi a sobre l’arròs encara calent i aneu fent un corró en forma de caneló. Poseu-hi al damunt la salicòrnia, els escamarlans que hem reservat marcats a la planxa i enforneu-ho 1 min abans de servir-ho.