Què cuinar La Vanguardia

Ahir va ser l’aniversari de la meva fillola. L’Olga ja té 5 anys! Per celebrar-lo, vam fer un sopar a casa seva amb tota la família i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís.

Com que les meves nebodes no són gaire llamineres, però sí que els agrada el flam i la coca, vaig pensar que aquest pastís els podria agradar. S’assembla molt a la coca-flam que ja he fet alguna altra vegada i que els ha agradat. La recepta l’he trobat a diversos blogs culinaris i és molt senzilla de fer. El nom de 'pastís màgic' es deu al fet que les capes de brownie i de flam s’intercanvien durant la cocció al forn i queden al revés de com s’han posat al motlle. Increïble, oi? El resultat ens va agradar molt, tant el brownie com el flam van quedar boníssims.

Amb les quantitats indicades a la recepta, vaig utilitzar dos motlles allargats de 23 x 10 cm (de silicona i tipus plum-cake), repartint la meitat del brownie i del flam a cada motlle.

Preparació

  1. Poseu la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho.
  2. Per al brownie: foneu la xocolata amb la mantega al microones. Afegiu-hi el sucre i els ous batuts. Incorporeu-hi la farina tamisada, la sal i el llevat.
  3. Repartiu el dolç de llet al fons d’un motlle ben untat amb mantega i aboqueu-hi la preparació del brownie.
  4. Per al flam: bateu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la llet reservada i aboqueu-ho amb compte sobre el brownie.
  5. Tapeu el motlle amb paper d’alumini i coeu-ho al bany maria al forn durant 20 min a 200 ºC. Abaixeu la temperatura a 180 ºC, traieu el paper d’alumini i coeu-ho durant 40 min més. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho girant el pastís de cap per avall.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto