Què cuinar La Vanguardia

Ahir va ser l’aniversari de la meva fillola. L’Olga ja té 5 anys! Per celebrar-lo, vam fer un sopar a casa seva amb tota la família i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís.

Com que les meves nebodes no són gaire llamineres, però sí que els agrada el flam i la coca, vaig pensar que aquest pastís els podria agradar. S’assembla molt a la coca-flam que ja he fet alguna altra vegada i que els ha agradat. La recepta l’he trobat a diversos blogs culinaris i és molt senzilla de fer. El nom de 'pastís màgic' es deu al fet que les capes de brownie i de flam s’intercanvien durant la cocció al forn i queden al revés de com s’han posat al motlle. Increïble, oi? El resultat ens va agradar molt, tant el brownie com el flam van quedar boníssims.

Amb les quantitats indicades a la recepta, vaig utilitzar dos motlles allargats de 23 x 10 cm (de silicona i tipus plum-cake), repartint la meitat del brownie i del flam a cada motlle.

Preparació

  1. Poseu la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho.
  2. Per al brownie: foneu la xocolata amb la mantega al microones. Afegiu-hi el sucre i els ous batuts. Incorporeu-hi la farina tamisada, la sal i el llevat.
  3. Repartiu el dolç de llet al fons d’un motlle ben untat amb mantega i aboqueu-hi la preparació del brownie.
  4. Per al flam: bateu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la llet reservada i aboqueu-ho amb compte sobre el brownie.
  5. Tapeu el motlle amb paper d’alumini i coeu-ho al bany maria al forn durant 20 min a 200 ºC. Abaixeu la temperatura a 180 ºC, traieu el paper d’alumini i coeu-ho durant 40 min més. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho girant el pastís de cap per avall.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

20 oct

VIII Mercat de Mercats

Entre els dies 20 i 22 d’octubre, l’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia i productes...

21 oct

Vermut Solidari de tardor

Aquesta tardor, el Vermut Solidari estrena ubació, el Castell de Montjuïc de Barcelona. Es tracta d'un...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto