Portem la primavera al plat!
Per fer boca
Plats del mes
Tot el que heu de saber per estar al dia
Per fer boca
Sara Valls
Xeixa
Formentera no volia deixar-la escapar, però aquesta castellonenca tenia un somni: obrir un restaurant amb una proposta personal i compromesa a Barcelona. El que no podia pronosticar és que Xeixa creixés com una mongetera i ja sigui una de les obertures més engrescadores de la capital catalana.
Per fer boca / Gastropistes
La cuina de tota la vida
Capipota, escudella, canelons, crema catalana, trinxat... Són només alguns plats típics de la cuina catalana que, si bé mai no s'han deixat de menjar, ara tenen més presència que mai a les cartes dels restaurants, especialment, en ciutats com Barcelona i Girona. Els plats de sempre reivindiquen, doncs, el seu paper a l'hora de connectar-nos amb records, persones i moments, emocionar-nos, fer-nos viatjar en el temps i, en definitiva, alegrar-nos la vida. En aquests deu restaurants, n'hi ha per sucar-hi pa!
Per fer boca / La tria de la directora
Cal Cuiner, àpats reconfortants
El restaurant estrena nova cara, però s'hi continua menjant igual de bé.
Per fer boca / Pròxima parada
Mallorca
Maria Solivellas
L'illa amb més 'estrelles' de les Balears és una destinació gastronòmica en si mateixa, on restaurants i hotels són els millors ambaixadors del producte local, tant en cuines mediterrànies com en les que s'inspiren en receptaris més llunyans.
Per fer boca / Preguntes (im)pertinents
Què hi hem de posar, al fricandó, moixernons o cama-secs?
De com s'ha generat un debat al voltant del bolet canònic de la recepta i com un problema d'abastiment de fa un segle és a l'origen de la polèmica.
A la cuina
Menú de maig
Aprofitem les aromes i els colors de la temporada per preparar un menú deliciós, variat i saludable. Aquest mes, Sandra Pisa ens proposa cuinar amb alls tendres, cibulet, ametlla marcona i maduixots.
A la cuina / Master class
Vedella
És una de les carns més consumides i amb més possibilitats, gastronòmicament, però no sempre li trobem el punt ideal, ni a l'hora de coure-la ni d'acompanyar-la. Per sort, aquest mes, Carme Ruscalleda ens explica com podem treure tot el profit de la carn de vedella i ens en proposa un guisat per llepar-nos-en els dits!
A la cuina
Els darrers pescadors de Portlligat
Els pescadors de Cadaqués han atracat sempre a Portlligat. Avui n'hi queden tres, de pescadors, amagats i amarrats a la riba, a sota de Can Dalí i davant d'una illa que va arribar a ser privada. El periodista Salvador Garcia-Arbós ens convida a un àpat molt especial, en què compartirem, amb els darrers pescadors de Portlligat, plats i històries dels vells temps i de la relació amb el genial pintor.
A la cuina / La convidada
Les ametlles 'garrampinyades' de la Mari Carme de Lleida
Viatjo fins a la capital del Segrià per fer un tast dolç a base d'ametlles ensucrades amb una història que arrenca dècades enrere, per part de la dona d'un pastor de la Noguera.
A la cuina
Nespres
Redescobrim una fruita plena de virtuts
A la cuina / Plaers saludables
Hi ha alguna dieta que augmenti el desig sexual?
El que mengem i com mengem, no cal dir-ho, està íntimament relacionat amb la salut i amb tota la nostra fisiologia. Per tant, no és estrany que busquem una relació entre la dieta i el desig sexual, que depèn de molts factors.
A la cuina
Ja és primavera
Receptes amb flors
A la cuina / Les postres de casa
Amb nens, en un tres i no res
Qualsevol moment és bo per endinsar-se a la cuina i passar una bona estona amb els més petits de casa. I, si és per preparar dolços, segur que no us costarà gens ni mica convèncer-los perquè us donin un cop de mà, elaborant aquests pastissos que ens proposa Gemma Clofent, que són facilíssims de preparar i boníssims!
A la cuina / En un tres i no res
Anxoves
Les anxoves i els seitons en realitat són el mateix peix. Sovint en diem seitons quan són frescos, envinagrats o cuits, i anxoves quan estan salades o en conserva, generalment, en sal, oli o en forma de pasta o de paté.
Al celler / Tria de tres
Vins que s'adapten al clima
El canvi climàtic representa un desafiament significatiu per a la indústria vinícola i el sector primari en general.
Al celler
Un tast de vins històrics
Quan es va començar a elaborar vi? Bevien vi els faraons de l'Antic Egipte? Sabem quin gust tenien els vins de l'Antiguitat? Les respostes a aquestes i altres qüestions les trobareu al setè volum del Sapiens del vi, editat per elBullifoundation i dirigit pel sommelier Ferran Centelles, que tracta l'origen i l'evolució del vi, des de les civilitzacions més antigues fins als nostres dies. Un viatge apassionant que farem, amb una copa a la mà, a través d'un tast històric.
Al celler / Pel broc gros
Còctels i platets amb producte francès i català a qualsevol hora
Gabatxo és un local amb vocació nocturna que reivindica la cuina francesa acompanyada d'una oferta nodrida de líquids.
Al celler / Birrologia
Escola belga. Dubbel, una gran recepta
Fosques, complexes i d'origen belga, han inspirat cervesers d'arreu a experimentar amb ingredients no tradicionals i a crear variants i matisos nous
Al rebost / L'adreça
Amor per la tarragonina terra
A la plaça de Corsini de Tarragona, dins el bell i modernista Mercat Central, Marta Lafuerza i Younes El Kassimi comparteixen ideologia de vida i alimentació des de fa més d'una dècada.
Al rebost / Caçasabors
Ideat a Rupit i fet a la Garrotxa
Els pastís de formatge de Mas Claperol va néixer a partir d'una idea de l'empresa rupitenca Farmlab
Al rebost / Tria bé
Maduixes del Maresme
Una fruita que s'ha convertit en senyal d'identitat d'una comarca sencera.
Fora de carta / Pecats venials
Irene Montalà
L'actriu catalana ens confessa les seves temptacions gastronòmiques.
Fora de carta / Sopa de lletres
Som Regió Mundial de la Gastronomia 2025
La majoria de sectors que formen el sistema alimentari del país, sense els quals, òbviament, no es pot parlar de gastronomia, hi tindran un paper fonamental.
- Pèsols, sípia i sobrassada
- ‘Crackers’ de fajol amb nespres
- Amanida de ruca i dent de lleó amb patates, ou i mongetes morades
- Arròs melós amb ànec mut del Penedès
- Amanida de maduixes amb flors
- Arròs amb conill i verdures a la cocota
- Llenguado amb cibulet
- Conillet de vedella al forn amb espàrrecs
- Peix en suc de llagosta
- Joells fregits
- Anxoves fregides Orly
- Carrés de xai lletó amb mel i verdures
- Burrito de conill amb romesco
- Conill amb orellanes
- Rostit humit en el forn
- Coca de maduixots
- ‘Galette’ de nespres al romaní i llimona
- Crema de xocolata i canyella
- Pastís de maduixes i mascarpone
- Pastís de galetes i xocolata
- Pastís de pasta de full i poma
- Anxoves confitades a la manera de Cadaqués
- Tapenade d’anxoves
- Galetes d’anxoves
- Paté d’anxoves
- ‘Gilda’
- Salsa Cèsar
- Gaspatxo de maduixes i all negre
- Arròs amb alls tendres
- Hamburguesa de fajol amb salsa d’ametlles
- Cafè de mitjó
- Ametlles ‘garrampinyades’
- Crema dolça de nespres i poma amb tàrtar de nespres i xarop de fruites
- Sopa freda de pebrots escalivats i nespres
- Amanida verda amb raves i flors de pensament
- Canapè d’hummus de faves, flors de violeta i camamilla