Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

“Posa’m un Sant Jordi”

Activitats gastronòmiques molt diverses a tot el territori per gaudir de la diada catalana

pètals rosa amb caviar

pètals rosa amb caviar

“Fa molt i molt de temps, un poble era devastat per un monstre ferotge i terrible que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tan pudent que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l’aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven.” Amb la mateixa força i contagi, la llegenda de Sant Jordi ha traspassat la història i també les fronteres, fins i tot les culinàries. Del país dels llibres, de les roses i també del pa. Aquest producte aconsegueix tenir un lloc important dins la diada. El ja típic pa de Sant Jordi, caracteritzat per tenir les quatre barres, es produeix arreu de Catalunya. Un exemple el trobem a Turris, de la mà del seu mestre flequer Xavier Barriga, o al forn Crustó, amb Josep Pascual, que durant aquests dies recuperen aquest pa de llegenda. Si preferiu un pa de Sant Jordi sense pesticides, aleshores us haureu de desplaçar fins a qualsevol dels supermercats Veritas del país, on enguany elaboren aquest pa amb productes ecològics.

“Preocupats per la situació, els habitants van pensar a donar al drac cada dia per menjar una persona per intentar calmar-lo.” Potser una bona manera de satisfer el drac hagués estat oferir-li el menú que han preparat per al dia de Sant Jordi els germans Torres al restaurant DO2 del ME de Barcelona. Un àpat elaborat amb roses que anirà acompanyat d’avantguardisme culinari i de la vista privilegiada sobre el Mediterrani, per 42 €. Menjar-se un Sant Jordi per la diada és el que es podrà fer també a l’Hotel Neri, situat al Barri Gòtic de Barcelona. Àpat maridat amb les històries i les llegendes que guarden les parets del palau i amb un ambient íntim i delicat, per 45 €.

Roser de propostes
“De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai.” Aquesta vegada, de la ferida en sortirà vi de la DO Conca de Barberà. Una quinzena de cellers estaran presents a la Setmana Medieval de Montblanc, en una nova edició del Mercat de vins i caves que s’ubicarà a la plaça dels Àngels. Durant tot el cap de setmana del 21 al 22 d’abril, Sant Jordi beurà vi de la Conca de Barberà i es deixarà portar pel trepat, la varietat autòctona del territori.

Una altra proposta de la diada que sorgeix de la llegenda és menjar-se una rosa amb caviar. Acipenser llança aquest nou concepte de rosa feta artesanalment i acompanyada per 10 g de caviar de la varietat baccari. Per omplir-se la boca de passió s’haurà d’anar el dia de Sant Jordi a Maria Ponsa Flors, a la Rambla de Catalunya, 124, on se servirà la proposta per 19 €.

“El jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa.” El cavaller tallà una rosa, o podria haver tallat el ‘pa de rosa’ que crea L’Obrador del Molí (Barcelona) per la diada. Un producte elaborat artesanalment i 100% natural que combina la fragància de la flor amb la farina, aconseguint un gust que no deixa indiferent. I què millor que acompanyar aquest pa de rosa que minifuets amb pètals de la flor de Sant Jordi? Els trobareu a les xarcuteries Mas Gourmet, una combinació extravagant per un dia de festa. Si sou més de dolços, el pastís de Sant Jordi, amb pa de pessic i trufa i que avui preparen la majoria de pastisseries de Catalunya o fleques com la barcelonina Bopan, serà la millor manera d'acabar l'àpat del dia.

La llegenda i la diada prenen també força a Londres. Un exemple el trobem en la iniciativa de Borough Market, un dels mercats alimentaris més emblemàtics de la capital britànica. Proposa celebrar Saint George juntament amb Catalunya, i per aquest motiu prepara diverses activitats gastronòmiques durant el diumenge 22 d’abril en què seran presents la cuina i els productes catalans.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: