cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

El Dia CUINA reuneix lectors i bloguers gastronòmics

Els assistents van poder gaudir de demostracions de cuina i descobrir el bo i millor de les Terres de l’Ebre

Ferran Caldés Dilluns, 16 de març de 2015

Dia Cuina - Josep i Tejedor
El director de CUINA, Josep Sucarrats, presenta la demostració de Carles Tejedor
Ferran Caldés

El dissabte 14 de març, a Tortosa, els lectors del CUINA i una vintena de bloguers gastronòmics van tenir l’oportunitat de gaudir d’una jornada festiva al voltant de la gastronomia. A més, coincidint amb el Festast a la capital ebrenca, van conèixer de ben a prop els millors productes d’aquesta zona de Catalunya.

Les previsions es van complir i, mentre en algunes zones del país els núvols i la pluja espatllaven alguns plans, a Tortosa lluïa un sol radiant que animava a passejar i a visitar els expositors del Festast. Per començar, els bloguers convidats per la revista van haver de matinar, però cal dir que per un bon motiu: a les 10.30 h ens esperaven a Xocolates CREO per explicar-nos tots els secrets de la xocolata, la història d’aquesta empresa xocolatera i, és clar, per fer un tast de xocolata a la pedra que va donar energia per afrontar una jornada carregada d’activitats.

La segona parada, al Mercat Municipal de Tortosa, els va donar l’oportunitat de visitar la Bacallaneria Sorolla, tota una institució de la localitat, a més de la resta de parades que ofereixen productes frescos i de qualitat, incloent, és clar, les tradicionals baldanes i l’arròs del Delta de l’Ebre.

Segona parada, Festast

Després d’aquestes activitats exclusives per a bloguers, al migdia arribava el moment de visitar el Festast, al recinte Firal de Tortosa, on destacava la presència dels expositors i artesans de les Terres de l’Ebre. El punt central del recinte l’ocupava l’escenari, on es van succeir les demostracions culinàries que havíem preparat per al Dia CUINA i que van despertar l’interès de tots els assistents.

En primer lloc, Joan Forcadell, de l’escola d’hostaleria Via Magna de Tortosa, va fer una demostració de cuina sefardita. Res millor per obrir la gana. I és que, després de la demostració, ja era hora de dinar i tocava omplir l’estómac amb els tastos que oferien els expositors. Una autèntica delícia i una manera ideal de conèixer la cuina tortosina i de les Terres de l’Ebre!

A la tarda, Carles Tejedor va obrir el foc amb una interessant i apassionada xerrada al voltant de l’oli a la cuina, en què va reivindicar la necessitat de posar en valor el producte. Que una cosa sigui senzilla no vol dir que no tingui valor, i aquesta és la principal reivindicació que va fer Tejedor.

El torn del bacallà
Un dels productes més destacats de la cuina de Tortosa i de les Terres de l’Ebre és el bacallà, que va ser el protagonista de la demostració de cuina que va fer el cuiner David Caballero amb la col·laboració del bacallaner Paco Sorolla. Caballero va preparar tres receptes amb aquest peix, tradicionals de tres zones de la península Ibèrica en què té una presència destacada: de Catalunya va triar una brandada de bacallà; del País Basc, un bacallà a la biscaïna, i de Portugal, un bacallà a Bras.

Tot seguit, pujava a l’escenari Miquel Àngel Roque, un bloguer ben conegut pels usuaris de Cuina.cat, que ens va preparar un pastís de poma i un risotto mentre ens explicava d’on li ve l’afició per la cuina i, sobretot, d’on treu el temps per fer uns plats tan bons i fotografiar-los!

Per cloure la jornada, els lectors del CUINA van poder conèixer molt millor com fem la revista i tota la feina que hi ha al darrere perquè cada mes arribi al quiosc. En va parlar el director, Josep Sucarrats, en una xerrada diàleg que va ser d’allò més amena.

Ens veiem a Manlleu!
El Festast va continuar diumenge, i el Dia CUINA tornarà, com ja és tradició, coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, al setembre. Estigueu atents al web perquè us anirem informant de totes les activitats que preparem per al V Dia CUINA i, és clar, esperem trobar-vos-hi i saludar-vos-hi!

Comparteix
Comentaris
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: