cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Arròs i cuina de Barcelona a Cullera de Boix

Les paelles de Cullera de Boix són referència a Barcelona gràcies a l’aposta de contractar proveïdors locals

Cullera de Boix Divendres, 16 de desembre de 2016

Cullera de boix BCN
Interior d'un dels restaurants de Cullera de Boix

A la carta de Cullera de Boix podreu degustar plats casolans i de temporada, amb especial èmfasi en els arrossos, que són l’especialitat i el segell de la cuina d’aquest restaurant conegut per l’elaboració de paelles a Barcelona. De fet, cada dia trobareu en el seu menú un plat d’arròs o paella, la marca de la casa.

També hi trobareu una carta de vins completa i acuradament seleccionada per a cada plat de carn, peix i verdures. Ofereixen una desena de denominacions d’origen, el 80% de les quals són de Catalunya.

La paella de Barcelona: coneix els proveïdors locals

Una de les apostes clares i contundents de Cullera de Boix és la selecció dels proveïdors. L’exemple més emblemàtic és que trien empreses que elaboren els productes de manera artesana, com és el cas del Molí de Rafelet, de Deltebre.

El seu arròs es fa a l’únic molí de fusta operatiu que queda a Catalunya i a l’Estat, amb un procés d’assecatge de l’arròs manual i a l’aire lliure. Aquest procés es nota en el resultat final de la paella, que queda més saborosa, amb els grans d’arròs al punt.

I aquest no és l’únic proveïdor artesà. També se serveix Pasta Sanmartí, de Caldes de Montbui, una empresa de fideuers amb tres segles d’experiència. Elaboren la pasta de manera tradicional i aconsegueixen un producte sublim fet a base de sèmola de blat dur i aigua termal del municipi.

A banda dels plats consistents, els esmorzars també s’acompanyen amb un dels cafès més reconeguts del país, Cafè Saula, que just enguany ha celebrat el 65è aniversari. La llet també la porten fresca de Cal Porta. Pel que fa el pa, prové del Forn Boix, una fleca tradicional de Barcelona, i l’oli d’oliva verge extra que s’ofereix és Priordei, d’olives arbequines del Priorat.

Els arrossos de Cullera de Boix, al nou web i a les xarxes socials
Per estar al dia, seguiu les xarxes socials i el nou web de Cullera de Boix, estrenat aquest any, que inclou el blog GurmetBoix, amb novetats de cuina i del sector.

També té un apartat amb totes les receptes que cada mes el xef Xavier Matarrodona publica a la revista CUINA, algunes de les quals les hem seleccionat aquest recull.

A Twitter, Facebook i Instagram els trobareu a les etiquetes #CulleradeBoix, i les específiques de cada restaurant: #CulleraRambla, #CulleraBoqueria i #CulleraUrquinaona.

Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: