cuina.cat

menjar | beure | viure

  • Comenta

Març de la carxofa a Sant Boi

La ciutat acull activitats gastronòmiques i culturals al voltant de la carxofa

Cristina Camilleri Dimarts, 14 de març de 2017

Carxofada Sant Boi
Carxofada de Sant Boi de l'edició de 2016
Ajuntament de Sant Boi

El mes de març és el mes de la carxofa de Sant Boi, una iniciativa gastronòmica que va acompanyada d’una sèrie d’activitats per a tota la família. La campanya es bolca amb el producte més genuí de Sant Boi: la carxofa. Gràcies al terreny fangós del Parc Agrari i el contrast tèrmic entre el matí i el vespre, la carxofa és tendra, no té pèls i té una baixa porositat. Per aconseguir aquest producte, els restauradors reconeixen la tasca dels agricultors locals del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Durant el mes de març, el comerç de Sant Boi s’involucra i amplia l’oferta gastronòmica i cultural al voltant d’aquesta hortalissa, de la qual s’ha previst una collita de 500.000 kg. Aquests dies la ciutat acull activitats com els passejos amb bici pel parc agrari, un sorteig de tiquets per a la carxofada, un taller infantil de carpaccio de carxofa, actuacions musicals o cursos gastronòmics.

Carxofada 2017
Les jornades gastronòmiques culminaran el dia 2 d’abril amb la celebració de la 18a Carxofada. Podeu gaudir del menú de degustació elaborat per l’associació de restauradors locals Degusta Sant Boi per 12 €. Consta de cinc plats on la carxofa és la protagonista indiscutible: terrina de carxofes i pollastre amb maionesa de pebrots del piquillo, ‘pulled pork’ de carxofes amb pa àrab i mostassa en gra, ou a baixa temperatura amb escuma de carxofes i pols d’ibèrics, botifarra de carxofes esparracada a la brasa amb ceba confitada, i arròs amb calamars i carxofes. A més, la festa té programades diverses activitats: tallers infantils, un ‘show cooking’ amb carxofes, una actuació musical d’un grup de Sant Boi, portes obertes de tots els museus, etc.

Restaurants participants
Diversos restaurants de la zona s’han adherit a la iniciativa i oferiran menús i plats carxofers durant el mes de març. Els establiments que participen al mes de la carxofa amb un menú especial són: Bavi Bistro, Blanc&Negre, Cal Vitus, De tapas, Droop Áccura Sant Boi, El Fogón, El Pou de la Beleta, El Restaurant de Dalt, Escándalo, Il Peccato di Cupido, La Lola i Marimorena. A més, vuit restaurants més promocionaran aquest producte local amb tapes de carxofa: mandonguilles de vedella amb cor de carxofa de Sant Boi i patates amb pollastre de Cal Tino, croquetes de carxofa, truita de carxofa amb pa amb tomàquet o ‘pintxo’ de truita de carxofa.

Enllaços relacionats
Ajuntament de Sant Boi
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Cuina.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Rànquing
Rànquing
Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
Cuina.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07 Amb la col·laboració de: