Què cuinar La Vanguardia

Llagostins, frescos i del país

Decàleg d’ús per saber-ho tot sobre aquest crustaci

CUINA.CAT

12/07/2017

El llagostí és un crustaci d’ulls negres, musculat i d’aspecte brillant. La varietat del Mediterrani, el ‘Penaeus kerathurus’, viu en aigües tranquil·les, poc profundes, amb fons sorrencs, baixa salinitat i molts nutrients. Unes condicions molt exigents que es donen a les desembocadures del Guadalquivir i de l’Ebre. De llagostins, el mercat n’és ple, ja siguin frescos o congelats, a causa de les importacions massives d’exemplars procedents del sud-est asiàtic, el nord d’Àfrica i l’Amèrica del Sud, així com de la comercialització cada cop més important dels exemplars nascuts de l’aqüicultura. Us donem uns consells perquè us convertireu en uns experts del crustaci germà de la gamba!

Llagostins

Llagostins Thinkstock

Decàleg d'ús

A l’hora de comprar llagostins, se’ns poden presentar alguns dubtes. Però no patiu, si seguiu aquests consells, comprareu els millors llagostins del mercat:

  • Ha de ser fresc i de temporada.
  • Descarteu els ‘Penaeus vannamei’, els ‘Tigris’, els ‘Japonicus’ i totes les espècies que no siguin ‘Penaeus kerathurus’.
  • Eviteu els que no estiguin pescats al nostre litoral. Els d’importació (de l’Equador i el Perú) són la causa de desastres mediambientals als països d’origen.
  • Si put i fa fortor o té un aspecte somort, gireu cua.
  • Fresc, el llagostí ha de tenir un color brillant i clar, amb vetes marronoses i la bandera republicana –lila, vermell i un toc groguenc– marcada a la cua.
  • Si podeu triar, quedeu-vos els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm.
  • Sempre és millor comprar-los al natural i coure’ls a casa.
  • Sí, són cars: entre 35 i 50 €/kg, encara que poden arribar fins als 70 €/kg.
  • Consumiu-los en 24 hores.
  • No espereu a Nadal per menjar-los!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jul

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

26 jul

Capvespres gastronòmics a Món Sant Benet

Com cada any, la Fundació Catalunya La Pedrera torna a organitzar els capvespres gastronòmics a Món...

27 jul

Taller del Mercat del Ninot

L’aula gastronòmica del Mercat del Ninot ha obert les portes amb moltes propostes per a aquest estiu....

28 jul

Contalles del Delta

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet,...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto