Què cuinar La Vanguardia

Llagostins, frescos i del país

Decàleg d’ús per saber-ho tot sobre aquest crustaci

CUINA.CAT

12/07/2017

El llagostí és un crustaci d’ulls negres, musculat i d’aspecte brillant. La varietat del Mediterrani, el ‘Penaeus kerathurus’, viu en aigües tranquil·les, poc profundes, amb fons sorrencs, baixa salinitat i molts nutrients. Unes condicions molt exigents que es donen a les desembocadures del Guadalquivir i de l’Ebre. De llagostins, el mercat n’és ple, ja siguin frescos o congelats, a causa de les importacions massives d’exemplars procedents del sud-est asiàtic, el nord d’Àfrica i l’Amèrica del Sud, així com de la comercialització cada cop més important dels exemplars nascuts de l’aqüicultura. Us donem uns consells perquè us convertireu en uns experts del crustaci germà de la gamba!

Llagostins

Llagostins Thinkstock

Decàleg d'ús

A l’hora de comprar llagostins, se’ns poden presentar alguns dubtes. Però no patiu, si seguiu aquests consells, comprareu els millors llagostins del mercat:

  • Ha de ser fresc i de temporada.
  • Descarteu els ‘Penaeus vannamei’, els ‘Tigris’, els ‘Japonicus’ i totes les espècies que no siguin ‘Penaeus kerathurus’.
  • Eviteu els que no estiguin pescats al nostre litoral. Els d’importació (de l’Equador i el Perú) són la causa de desastres mediambientals als països d’origen.
  • Si put i fa fortor o té un aspecte somort, gireu cua.
  • Fresc, el llagostí ha de tenir un color brillant i clar, amb vetes marronoses i la bandera republicana –lila, vermell i un toc groguenc– marcada a la cua.
  • Si podeu triar, quedeu-vos els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm.
  • Sempre és millor comprar-los al natural i coure’ls a casa.
  • Sí, són cars: entre 35 i 50 €/kg, encara que poden arribar fins als 70 €/kg.
  • Consumiu-los en 24 hores.
  • No espereu a Nadal per menjar-los!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto