Consells de cuina La Vanguardia

Decàleg per comprar els millors llagostins

CUINA.CAT

12/07/2017
Llagostins

Llagostins Thinkstock

  1. Ha de ser fresc i de temporada.
  2. Descarteu els ‘Penaeus vannamei’, els ‘Tigris’, els ‘Japonicus’ i totes les espècies que no siguin ‘Penaeus kerathurus’.
  3. Eviteu els que no estiguin pescats al nostre litoral. Els d’importació (de l’Equador i el Perú) són la causa de desastres mediambientals als països d’origen.
  4. Si put i fa fortor o té un aspecte somort, gireu cua.
  5. Fresc, el llagostí ha de tenir un color brillant i clar, amb vetes marronoses i la bandera republicana –lila, vermell i un toc groguenc– marcada a la cua.
  6. Si podeu triar, quedeu-vos els exemplars més molsuts, de 12 a 15 cm.
  7. Sempre és millor comprar-los al natural i coure’ls a casa.
  8. Sí, són cars: entre 35 i 50 €/kg, encara que poden arribar fins als 70 €/kg.
  9. Consumiu-los en 24 hores.
  10. No espereu a Nadal per menjar-los!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Vegan Gourmet

Amb motiu de la celebració de la setmana de Sant Jordi, el Chef Prabhu Sukh, especialitzat en cuina vegana,...

25 abr

El berenar de les abelles

Aquest any, Sant Jordi té un convidat especial: les abelles. La plaça del Sortidor es converteix en un...

27 abr

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) són l’aparador dels productes...

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto