Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fruita originària de la Xina, amb finalitats generalment decoratives, per la mida reduïda, el color de taronja i la forma allargassada.

Introduït a Europa l’any 1846 pel botànic Robert Fortune, no va merèixer gaire atenció fins que llocs com Califòrnia, Florida o Israel en van implantar el conreu massiu i van començar a creuar-lo amb altres cítrics.

Molt delicat i de conservació difícil, es pot consumir directament o després de passar-lo vint segons per aigua bullent i després per aigua freda.

Tradicionalment integrat a les amanides de fruita, comença a incorporar-se com a element de contrast a les altres i en determinats plats de carns blanques. Però el seu ús bàsic continua sent a la pastisseria. En la presentació de pastissos i bandes de fruites, però també en forma de melmelada, confitat o conservat en alcohol.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto