Què cuinar La Vanguardia

Aquest dolç és típic de Setmana Santa, propi del poble on va néixer el meu pare, Montblanc.

El Menjar Blanc, tot i que agafa el nom de Reus, és típic de tot el Camp de Tarragona. S’acostuma a consumir durant la Quaresma i el seu origen es situa a l’època medieval. Està elaborat a base d’ametlla, sucre i midó (d’arròs o de blat de moro) i s’aromatitza amb llimona i canyella. Tot i així, com passa amb aquests dolços populars, cada casa té la seva recepta particular.

Aquestes postres em porten records de quan era petita: les poques vegades que recordo el meu pare a la cuina era precisament per preparar aquestes postres que a ell el transportaven a la infància. Veure’l esprémer el nèctar de les ametlles i elaborar amb paciència el Menjar Blanc era tot un esdeveniment! I al meu pare dedico el post d’avui.

Preparació

  1. Per a la llet d’ametlla: triturar les ametlles amb l´aigua i deixar-la reposar dues hores com a mínim. Colar la llet per un drap ben fi esprement tot el suc.
  2. Per al Menjar Blanc: dissoldre la Maizena en un rajolí de llet d’ametlla freda. En un cassó al foc, escalfar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, apartar del foc i deixar infusionar les aromes una estona.
  3. Treure la canyella i la pell de llimona, afegir la Maizena i tornar-ho a posar al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir i s’espesseixi, treure del foc i repartir en les cassoletes de servir.
  4. Tapar a pell i reservar a la nevera fins el moment de servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Jornades Gastronòmiques de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts celebra la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de Quaresma. La...

22 abr

Mercat Lliga't a la Terra

El dissabte 22 d’abril té lloc la vuitena fira ‘Lliga’t a la Terra’ al Centre Cívic...

22 abr

Receptes de Quaresma de Sant Vicenç dels Horts

El Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts, que se celebra a la Plaça de Narcís Lunes, és...

22 abr

Abril d'enoturisme a Llançà

Llançà viu un mes d’abril ple d’activitats per als amants del vi. Durant els caps de setmana...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto