Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la crema: reserveu una mica de llet. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar. 
  2. A part, barregeu el sucre i la Maizena. Afegiu-hi la llet reservada i els rovells i barregeu-ho. Aboqueu-hi la llet infusionada amb la canyella i la llimona, barregeu-ho i coleu-ho.
  3. Torneu a posar la crema al foc, remenant-la sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-la del foc i aboqueu-la sobre una safata ampla ben escampada.
  4. Empolsar tota la superfície amb sucre blanc. Cremeu-la amb una pala de cremar.
  5. Per a la mousse: feu una merenga italiana amb les clares i el sucre. Poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Quan arribi a una temperatura de 111 ºC, comenceu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 118 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin muntades. 
  6. Hidrateu la gelatina en aigua freda. Escalfeu una petita part de la nata i foneu-hi la gelatina escorreguda.
  7. Barregeu la crema cremada amb la gelatina. Incorporeu-hi la merenga italiana.
  8. Finalment, incorporeu-hi la nata semimuntada.
  9. Aboqueu la mousse dins un cèrcol folrat amb acetat. A sobre, col·loqueu-hi un disc de pa de pessic, d’un diàmetre inferior al del cèrcol. Enfonseu-lo dins la mousse fins que quedi una superfície ben plana. Reserveu-ho al congelador.
  10. Un cop congelada, desemmotlleu la mousse i gireu-la del dret. Col·loqueu-la sobre una reixeta i banyeu-la amb gelatina neutra tenyida amb colorant groc i canyella en pols. Col·loqueu-la sobre la blonda i decoreu-la al gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: