
Toca tornar a l'escola! Idees i receptes perquè els nens aprenguin cuinant
Actualitat / Plats del mes
Per estar al dia en el món gastronòmic
Actualitat / L'Entrevista
Arnau Muñío
Direkte
Dels budells del mercat de la Boqueria al cor del barri de l’Eixample. De vuit a divuit llocs a la barra. De l’eclosió més esperançadora de la restauració barcelonina a aspirar a qualsevol repte que es proposi perquè el futur és seu.
Actualitat / Preguntes (im)pertinents
Què estem disposats a fer per un tortell de nata?
De com una troballa una mica escatològica al mig de la muntanya es pot convertir en un motiu per gaudir d’unes bones postres de la millor pastisseria del poble.
Actualitat / Cuina de dades
Farem curt de pistatxo?
Mai abans hi havia hagut tanta fal·lera pels productes amb pistatxo o la seva crema (croissants, torrons, gelats, bombons…). Però l’arribada de la xocolata Dubai ho va sacsejar tot, i ha convertit aquesta tendència en una autèntica bogeria. Tant és així que, a principis d’any, les existències de pistatxo es van exhaurir arreu del món.
Per als profans en la matèria, la xocolata Dubai —creada a l’emirat homònim— destaca per un farciment exquisit de crema de pistatxo i tahina, amb un toc cruixent, que sedueix des del primer mos. En el moment en què comença la collita d’aquesta fruita seca, descobrim les dades que la converteixen en un ingredient molt cobejat.
Actualitat
Els quatre mans: què hi ha darrere d’aquesta tendència?
Els àpats a quatre mans s’han convertit en una tendència en la restauració contemporània. Més enllà d’atreure públic i fomentar el diàleg gastronòmic, aquests esdeveniments contribueixen també a reforçar la projecció pública dels xefs.
Actualitat / Sopa de lletres
La darrera dieta miracle que no et pots perdre...
Les creences predicades pels profetes de l’església de la veritat miraculosa d’Instagram i TikTok ara han posat el focus en la dieta antiinflamàtoria.
Menjar
Menú del mes de setembre
Sandra Pisa comença el curs amb una proposta ben saborosa. Un menú que podem preparar amb alfàbrega, albergínia, pasta i xocolata i que ens permetrà reprendre l’activitat amb el paladar ben satisfet!
Menjar / Els 40 principals
Escabetx de sardines
Aquest mes, parlem d'una tècnica ancestral de la cuina catalana que combina tradició i conservació. El vinagre n’és l’eix central, i un dels més coneguts és el de sardines, especialment quan fa calor. Per això és un dels 40 principals de Carme Ruscalleda.
Menjar
Aprendre cuinant
En un món on el ritme accelerat de la vida quotidiana sovint ens aboca a triar opcions alimentàries ràpides i processades, introduir la gastronomia en l’educació infantil esdevé una eina fonamental per fomentar una societat més saludable, conscient i sostenible. Menjar no és només un acte fisiològic, sinó també una expressió de cultura i identitat, i, sobretot, una oportunitat d’aprenentatge. Coincidint amb l’inici del curs escolar, explorem alguns projectes educatius on el menjar té un paper central.
Menjar / La convidada
Eudald Carbonell, l’home que se les pensa totes
Dino a Tarragona amb l’historiador, arqueòleg i antropòleg, que em té preparada una sopa amb molta substància.
Menjar
La cuina catalana i Josep Pla
Fa un segle, es publicava Coses vistes, el primer títol de l’aleshores jove periodista Josep Pla. Un llibre fet d’articles, retrats i narracions on no es va estar d’incloure dos articles dedicats a la cuina catalana, textos pioners sobre la matèria, que prefiguren el seu clàssic El que hem menjat.
Amb motiu de l’efemèride, visitem l’exposició que li ha dedicat la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i ho fem amb el seu comissari, Joan Safont. A més, ens entaulem al restaurant Pa i Raïm, ubicat a la casa familiar de l’escriptor.
Menjar / Cuina sense drames
Plats senzills i amb un gran resultat
Sofia Janer ens anima a preparar receptes fàcils que us faran quedar bé davant de la família, els amics o amb qui us vingui de gust compartir un bon àpat!
Menjar / Nutrició
Val la pena prendre suplements de vitamina D?
Tot i que la suplementació de vitamines i minerals pot ser útil en alguns casos, una dieta equilibrada i una exposició solar adequada sovint en garanteixen els nivells suficients.
Menjar
Quesadillas
Us convidem a endinsar-vos en els sabors intensos i reconfortants de la cuina mexicana amb una de les seves joies més estimades. A diferència dels tacos, que se serveixen oberts i sovint amb carn i salses, la quesadilla es tanca com un farcell i sempre s’hi posa formatge calent. Si hi sumem que és ben versàtil i fàcil de fer, no teniu cap excusa per no animar-vos a preparar-ne!
Menjar / En un pim-pam
Tres receptes ràpides i amb només cinc ingredients
Amb el cuiner Arnau París, volem donar-vos idees per cuinar plats boníssims i originals quan us quedin pocs ingredients a la nevera. I el millor de tot és que els podeu preparar en un tres i no res!
Menjar / Les postres de casa
Una volta dolça al món
Des del pastís mexicà més famós fins a les aromes especiades de l’Índia i la pasta de full més fina del Magreb, fem un viatge dolç per postres emblemàtiques del planeta amb tres receptes irresistibles que podeu preparar i assaborir a casa.
Beure / Glops
Un tast de l'actualitat del sector del vi
Beure
Quan el vi torna al monestir
Monestirs i vi, un vincle mil·lenari que encara obre portes avui, de l’Empordà al Priorat, explicant la història de tot un país.
Beure / Joc de copes
El maridatge ideal per a la coca de recapte
Alguns diuen que és la pizza catalana, però el que és cert és que, tot i la similitud, hi ha una gran diferència: no porta base de tomàquet i això ens dona més opcions per maridar-la.
Beure / Pel broc gros
Un local amb història i un ‘bartender’ polifacètic
El Bar Lola, amagat en un carreró del centre històric de la vila, alegra les nits tossenques amb còctels d’autor gastronòmics i trucs de màgia.
Beure / Birrologia
La muniquesa
Fora de Baviera, és un estil que es deixa veure ben poc. Una llàstima, ja que es tracta d’un dels millors exemples que podem trobar de lluïment dels malts.
Viure / Gastropistes
8 restaurants ideals per a una primera cita
Si voleu causar una bona impressió en la primera trobada i assegurar-vos la possibilitat de repetir, feu un cop d’ull a aquesta selecció de restaurants òptims per impressionar.
Viure / Taula reservada
Quan el paisatge dicta el menú
El Celler de Joan Pàmies celebra 25 anys de cuina arrelada al Baix Camp amb una proposta gastronòmica viva que convida a tornar-hi.
Viure / Pròxima parada
Ciutat de Panamà, amb Mario Castrellón
Els seus sabors són la millor mostra de la suma de cultures gastronòmiques que enriqueixen el país: ameríndia, hispana, africana, antillana, xinesa, americana… Una destinació fascinant.
Viure / L'adreça
Kenshô: fermentats naturals del Delta
La botiga gurmet del projecte d’Humbert Conti i Meritxell Jardí és un petit gran rebost de proximitat, sostenibilitat, salut i cultura de l’arròs, al terme municipal de l’Ampolla.
Viure / Entaulats
D’una fusió inesperada a tapes i vermuts nostrats
Visitem una de les novetats més recents de l’Eixample de Barcelona, fem el vermut a la capital del Maresme i tastem tapes amb tocs asiàtics a la capital del Baix Camp.
Viure / Mediateca
Els llibres del setembre i la 'playlist' d'Arnau Muñío
Les lectures d’aquest mes ens transporten a l’Edat Mitjana, ens fan viatjar a Portugal i ens conviden a divertir-nos cuinant amb els petits de casa, a cuidar-nos, a refrescar-nos i a descobrir la cuina de mercat.
Viure / Agenda
Les activitats que no us podeu perdre al setembre
Traieu l'agenda i apunteu-vos aquestes propostes. Arreu del territori, podeu gaudir de fires, de festes i de trobades gastronòmiques, sols o acompanyats!
- Amanida de tomàquet Monterosa a la menta
- Arròs amb conill
- Arròs negre
- Babutxes
- Braç sorpresa
- Broqueta de síndria
- Canelons de verdures
- Confitura de tomàquet amb trufes gelades
- Crocant de foie
- Escabetx de sardines
- Fals pappardelle de pastanaga amb pesto de cacauet
- Gaspatxo de síndria
- ‘Ladoos’ de coco
- Minihamburgueses de peix
- Minipizzes sense gluten
- Muffins de béicon i herbes fresques
- Nuggets de pollastre i moniato
- Pa de pita farcit d’albergínia
- Panet farcit de figues i xocolata
- Pastís de tres llets
- Pipirrana de tomàquet raf
- Quesadilla d’espinacs amb xampinyons
- Quesadilla de gambes, formatge i guacamole
- Quesadilla de pollastre amb verdures
- Romesquet de gatet
- Sarsuela
- Sopa de mandonguilles
- Torrada fresca
- Verat al forn amb coliflor i tomàquet
- Wonton de mandonguilles