Què cuinar La Vanguardia

Aquest pastís és un invent, ja que tenia ganes de fer unes postres dignes d’un final d’any. I com que les fruites tropicals fan tanta festa, vaig pensar que el maracujà (o fruita de la passió) seria un encert. El gust és molt peculiar i ha d’agradar. De totes maneres, sempre es pot variar el gust de la crema canviant el suc de maracujà per qualsevol altre que agradi més.

Preparació

  1. A la tarta d’ahir, la pasta brisa la vaig fer casolana, que sempre queda més bona. Però per simplificar la recepta es pot utilitzar pasta brisa comprada.
  2. Estireu la pasta brisa sobre un motlle de pastís i punxeu-la de la base per evitar que pugi la massa. Coeu-la 20 min al forn a 180 ºC.
  3. Mentrestant, prepareu una mena de crema pastissera però substituint la llet pel suc: barregeu els 4 rovells d’ou amb la Maizena i una mica de suc. Poseu la resta de suc i 25 g de sucre en un cassó al foc i quan arrenqui el bull aboqueu-hi la barreja dels rovells. Remeneu-ho bé amb un batedor fins que torni a arrencar el bull i s’espesseixi. Aboqueu la crema sobre la base de pasta brisa.
  4. Per a la merenga: munteu les 4 clares i la resta de sucre a punt de neu. Aboqueu-ho sobre la crema (si es fa amb una mànega de pastisseria queda molt bonic) i gratineu-ho al forn uns minuts fins que es dauri la merenga. Serviu-ho ben fresquet de nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 mai

I Fira de Productes Gurmet Catalans

Potser a hores d'ara no cal recordar la història de Jean Leon, però en farem cinc cèntims, perquè...

27 mai

DVins: Mostra de vins i caves de proximitat

Agramunt acull la V Mostra de vins i caves de proximitat aquest 27 de maig, una mostra que busca donar a conèixer...

27 mai

Taller de paelles i arrossos imprescindibles

Una bona paella, platja, sol i calor són potser els elements més característics d’un estiu...

27-28 mai

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

Portada Cuina 203

NO SÓN PAELLES, PERÒ ENS AGRADEN

  • És l'hora del vermut!
  • La cuina que saben fer (i que, a més, els agrada)

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto