Preparació
- Per a l'ajoblanco: peleu els alls i deixeu-los ben nets. Escaldeu-los 3 vegades.
- Peleu el meló i trossegeu-lo. Barregu-lo amb la resta d'ingredients i tritureu-ho.
- Deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 h. En acabat, torneu-ho a triturar i coleu-ho pel tamís pressionant-lo molt. Rectifiqueu-ho de sal.
- Per als llagostins: peleu les cues dels llagostins i coeu-los en aigua i sal. Refresqueu-los ràpidament.
- Per al brou de llagostí: afegiu aigua mineral als caps i les pells que hem retirat dels llagostins. Bulliu-ho 5 min.
- Coleu-ho, afegiu-hi aigua mineral i bulliu-ho 5 min. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Per a les xips d'all: feu làmines ben fines d'all i fregiu-les.
- Decanteu-ho sobre paper absorbent i reserveu-ho.
- Per a la guarnició de meló: talleu unes làmines rectangulars de meló i envaseu-les al buit. En el moment de servir-les, talleu-les en macedònia.