Preparació
-
Poseu les cloïsses en aigua amb sal, 30 min. Escorreu-les.
-
Poseu-les en un cassó amb ¼ de got d'aigua i ¼ de got de vi blanc. Tapeu-ho, poseu-ho al foc i deixeu que s'obrin les cloïsses. Retireu-ho, deixeu-ho refredar i traieu la carn de les cloïsses de les petxines. Reserveu-ho.
-
Traieu la pell dels tomàquets, talleu-los per la meitat i retireu-ne les llavors. Talleu 1,5 tomàquets a daus, i la resta a rodanxes.
-
Talleu la ceba a la juliana fina.
-
Peleu les patates i talleu-les a daus.
-
En un bol, barregeu l'oli d'oliva, dos o tres polsims de sal, el vinagre de xerès i unes fulletes de farigola picada.
-
En un recipient, poseu les cloïsses, els daus de tomàquet, la ceba vermella i les patates, i condimenteu-ho amb l'amaniment.