Consells de cuina La Vanguardia

Som a dia 15 i toca participar a la convocatòria bloguera de la Recepta del 15. Després d’haver faltat a les cites de juliol i l’agost, aquesta no me la podia saltar. En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han escollit ni un ingredient ni un plat concret, sinó una tècnica culinària de cocció: l’escabetx. De nou, tot un repte per adaptar-lo a les postres!

A casa, els escabetxos ens agraden molt, sobretot a l’estiu, quan ve de gust menjar plats freds. Per adaptar l’escabetx a les postres de seguida vaig pensar en les tradicionals maduixes amb vinagre tan típiques de casa nostra. Només es tracta de sofisticar una mica la recepta mesclant el vinagre amb un almívar aromatitzat i saltant les maduixes un minut just abans de servir-ho. La combinació amb el iogurt grec és un altre clàssic que hi combina molt bé. A nosaltres ens ha encantat!

Preparació

  1. Feu un almívar amb el sucre, l’aigua i la beina de vainilla oberta i raspada. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi el vinagre i reserveu-ho tapat 15 min. Retireu la beina de vainilla.
  2. Renteu i talleu les maduixes a daus i salteu-les 1 min amb l’almívar fet anteriorment.
  3. Emplateu-ho posant una cullerada de iogurt al fons del got i l’escabetx de maduixes al damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 abr

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

27 abr

V Biergarten, Festa de la Cervesa

Durant vuit dies, la cervesa i la gastronomia són les protagonistes del Poble Espanyol de Montjuïc. Les...

27 abr

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) són l’aparador dels productes...

28 abr

I Mercats Paral·lels

El Parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec acull la primera edició dels Mercats Paral·lels, fruit de...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto