Què cuinar La Vanguardia

Som a dia 15 i toca participar a la convocatòria bloguera de la Recepta del 15. Després d’haver faltat a les cites de juliol i l’agost, aquesta no me la podia saltar. En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han escollit ni un ingredient ni un plat concret, sinó una tècnica culinària de cocció: l’escabetx. De nou, tot un repte per adaptar-lo a les postres!

A casa, els escabetxos ens agraden molt, sobretot a l’estiu, quan ve de gust menjar plats freds. Per adaptar l’escabetx a les postres de seguida vaig pensar en les tradicionals maduixes amb vinagre tan típiques de casa nostra. Només es tracta de sofisticar una mica la recepta mesclant el vinagre amb un almívar aromatitzat i saltant les maduixes un minut just abans de servir-ho. La combinació amb el iogurt grec és un altre clàssic que hi combina molt bé. A nosaltres ens ha encantat!

Preparació

  1. Feu un almívar amb el sucre, l’aigua i la beina de vainilla oberta i raspada. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi el vinagre i reserveu-ho tapat 15 min. Retireu la beina de vainilla.
  2. Renteu i talleu les maduixes a daus i salteu-les 1 min amb l’almívar fet anteriorment.
  3. Emplateu-ho posant una cullerada de iogurt al fons del got i l’escabetx de maduixes al damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

III Nit del Gourmet Català

Arriba la III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona, a partir de les 18 h. Ho fa amb els...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

17 oct

La història culinària A Taula!

La història gastronòmica també pren importància en la celebració del desè aniversiari...

18 oct

El cistell de tardor d'A Taula

Tasta la tardor és una de les moltes activitats que organitza A Taula! per celebrar el seu X aniversari. En...

Portada 207

AMB CULLERA: NO ÉS NOMÉS PER MENJAR SOPES!

  • Dolça Catalunya
  • Un final feliç apte per a paladars adults

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto