Què cuinar La Vanguardia

Som a dia 15 i toca participar a la convocatòria bloguera de la Recepta del 15. Després d’haver faltat a les cites de juliol i l’agost, aquesta no me la podia saltar. En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han escollit ni un ingredient ni un plat concret, sinó una tècnica culinària de cocció: l’escabetx. De nou, tot un repte per adaptar-lo a les postres!

A casa, els escabetxos ens agraden molt, sobretot a l’estiu, quan ve de gust menjar plats freds. Per adaptar l’escabetx a les postres de seguida vaig pensar en les tradicionals maduixes amb vinagre tan típiques de casa nostra. Només es tracta de sofisticar una mica la recepta mesclant el vinagre amb un almívar aromatitzat i saltant les maduixes un minut just abans de servir-ho. La combinació amb el iogurt grec és un altre clàssic que hi combina molt bé. A nosaltres ens ha encantat!

Preparació

  1. Feu un almívar amb el sucre, l’aigua i la beina de vainilla oberta i raspada. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi el vinagre i reserveu-ho tapat 15 min. Retireu la beina de vainilla.
  2. Renteu i talleu les maduixes a daus i salteu-les 1 min amb l’almívar fet anteriorment.
  3. Emplateu-ho posant una cullerada de iogurt al fons del got i l’escabetx de maduixes al damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18-20 ago

Firamar 2017

Aquest agost engega una de les propostes més marineres de la temporada. Sant Pol de Mar celebra la tradicional...

20-21 ago

'Teatre entre vinyes' a Alta Alella

El Celler Alta Alella estrena la nova temporada de la seva iniciativa enoturística ‘Teatre entre vinyes’...

20-21 ago

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

15-21 ago

Ruta dels Vins de la FM de Gràcia

Amb motiu de la Festa Major de Gràcia s’organitza una activitat pensada per als amants del vi. Com cada...

Portada Cuina 205

MUSCLOS, EL MARISC PER A TOTHOM!

  • Teniu calor? Mengeu gelat!
  • Una altra manera de tastar Menorca

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto