Consells de cuina La Vanguardia

Som a dia 15 i toca participar a la convocatòria bloguera de la Recepta del 15. Després d’haver faltat a les cites de juliol i l’agost, aquesta no me la podia saltar. En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han escollit ni un ingredient ni un plat concret, sinó una tècnica culinària de cocció: l’escabetx. De nou, tot un repte per adaptar-lo a les postres!

A casa, els escabetxos ens agraden molt, sobretot a l’estiu, quan ve de gust menjar plats freds. Per adaptar l’escabetx a les postres de seguida vaig pensar en les tradicionals maduixes amb vinagre tan típiques de casa nostra. Només es tracta de sofisticar una mica la recepta mesclant el vinagre amb un almívar aromatitzat i saltant les maduixes un minut just abans de servir-ho. La combinació amb el iogurt grec és un altre clàssic que hi combina molt bé. A nosaltres ens ha encantat!

Preparació

  1. Feu un almívar amb el sucre, l’aigua i la beina de vainilla oberta i raspada. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi el vinagre i reserveu-ho tapat 15 min. Retireu la beina de vainilla.
  2. Renteu i talleu les maduixes a daus i salteu-les 1 min amb l’almívar fet anteriorment.
  3. Emplateu-ho posant una cullerada de iogurt al fons del got i l’escabetx de maduixes al damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 gen

Les algues a la cuina

En aquest taller podeu conèixer de prop els diferents tipus d’algues. Veure les característiques...

19-22 gen

34a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

La 32a Mostra Comercial i Agrícola i la Festa Major d'Hivern 2018 de Sant Vicenç dels Horts presenta...

23 gen

Taller de suflés

En aquest taller, de 20.15 a 21.45 h, aprendreu a fer aquesta delícia lleugera. S'explicaran tots els secrets...

24 gen

Taller d'alimentació per a nadons

El 'babyled weaning' és un mètode respectuós per acompanyar el nadó en la introducció...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto