Preparació
- Peleu les figues i talleu cada figa en quatre rodelles. Poseu-les de manera ordenada al damunt d’una safata.
- Amb un tallapastes, talleu rodelles de fetge gras semicuit de la mateixa mida que les rodelles de les figues. Munteu les figues posant una rodella de figa i una de semicuit, i així fins acabar amb la part de dalt de la figa. Emboliqueu-les amb film transparent i premeu-lo un xic perquè les figues quedin ben compactes. Guardeu les vuit figues a la nevera durant 2 h.
- Mentrestant, barregeu el pedro ximenes amb l’agar-agar i poseu-ho al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc suau 30 s i poseu-ho en una plàtera, que quedi una làmina ben fina. Reserveu-ho a la nevera.
- Per muntar l’aperitiu, agafeu uns plats de vidre de mida petita i poseu-hi unes branques d'herba gelada. Traieu el film de les figues i talleu-les amb un ganivet mullat amb aigua calenta per la meitat, longitudinalment, de manera que es vegin les capes de figa i fetge gras. Poseu les dues meitats recolzades sobre l'herba gelada.
- Talleu la gelea de pedro ximenes a rectangles de la mida de les figues i poseu-los al damunt de cada figa. Amaniu el conjunt amb unes gotes d'oli de pinyons, els pinyons torrats tallats en tres, unes escames de sal i un xic de porradell picat.