Què cuinar La Vanguardia

Els 'laddus' són unes boletes dolces de l'Índia que acompanyen totes les celebracions festes del país asiàtic, tant les religioses com els aniversaris o els casaments. L'hinduisme és una religió molt plural. Són molt diverses les seves divinitats, els seus ritus, les seves expressions i les llengües dels fidels. Dins mateix de l'Índia les diferències són extraordinàries. Ara bé, hi ha com a mínim un punt de trobada i aquest és, precisament, els 'laddus'. Aquest dolç es pot preparar de moltíssimes maneres, amb matisos i gustos ben diferents, en funció dels ingredients que s'hi vulguin afegir. Ametlles, coco, mel, festucs, panses... La llista seria interminable. Cada zona geogràfica d'aquell extens país té un 'laddu' de referència. I, fins i tot, cada família hereta els seus propis trucs.

Els 'laddus' també estan presents en la festa del neixament de Krishna, el Krishna Janmashtami. Aquesta commemoració té lloc el vuitè dia del mes de Bhadrapad, que sol coincidir amb el nostre agost-setembre. Precisament, Janmashtami significa 'vuitè dia'. Un cop més, cal especificar que rep diferents noms i els ritus divergeixen en funció de la zona. Potser és fàcil que alguns lectors conegueu les torres humanes índies, els 'govindes', molts semblants als nostres castells. Doncs, precisament, els 'govindes' alcen les seves construccions en honor de  Krishna, a la zona de Bombai i Pune. 

Preparació

  1. Poseu un cassó al foc i aboqueu-hi la meitat d’aigua i el sucre, bulliu-ho 2 min per fer un xarop amb una bona densitat, i, tot seguit, afegiu-hi la llet i torneu-ho a bullir dues vegades més. Reserveu-ho.
  2. Barregeu la farina de cigrons tamisada amb la resta d’aigua.
  3. Escalfeu una cullerada de ghee en un cassó fondo. Afegiu-hi la farina de cigrons mesclada amb l’aigua i coeu-ho a foc lent, fins que es formin boletes (uns 15 min). Assequeu-les damunt d’un paper.
  4. En un bol, barregeu les boletes de farina, el xarop i el cardamom, i torneu-ne a fer boletes.
  5. Quan estiguin fredes, decoreu les boletes amb ametlles i pistatxos laminats i serviu-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Ruta del Llonguet a Palma

Cada dimecres, fins al 25 d’octubre, 36 establiments de Palma ens ofereixen el llonguet, un panet tradicional...

23 set

Mercat de la Terra de Slow Food

Aquest mes de setembre torna el Mercat de la Terra de Slow Food, que s’ha consolidat com un espai de trobada...

23 set

Cicle Enocultura't al Mas Comtal

És temps de verema a les vinyes catalanes i els pagesos van per feina. L’enologia forma part de la cultura...

23-24 set

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

Portada 206

ESMORZARS PER COMENÇAR BÉ EL DIA!

  • Tot el gust de Cambrils
  • Una taverna heterodoxa a la platja de Roses

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto