Preparació
- Escalfeu el forn a 225 ºC, calor a dalt i a baix, i poseu una safata àmplia (hi ha de cabre el motlle) amb 1 cm d'aigua.
- Prepareu la base triturant les galetes amb un robot de cuina. Afegiu-hi la canyella i la mantega fosa i barregeu-ho bé. Poseu aquesta barreja a la base d'un motlle de 20 cm i pressioneu-ho bé. Guardeu el motlle al congelador 15 min.
- Poseu al vas d'una batedora el formatge, el sucre, la nata, el midó i l'essència de vainilla. Barregeu-ho amb el túrmix fins que quedi una barreja homogènia. Afegiu-hi els ous batuts i barregeu-ho bé.
- Traieu el motlle del congelador, folreu la base amb paper d'alumini (perquè no hi entri aigua) i aboqueu la massa del farcit sobre la galeta.
- Poseu el motlle al forn sobre la safata amb aigua i enforneu-ho durant 12 min. Passat el temps, abaixeu la temperatura a 180 ºC i continueu-ho coent durant 1 h. Per saber si està ben fet, podeu punxar el pastís amb un escuradents. Si surt sec és que està al punt. Si surt humit, deixeu-ho uns minuts més.
- Quan el pastís està en el seu punt, apagueu el forn i entreobriu-ne la porta. Deixeu que es refredi 30 min dins el forn abans de treure'l. Quan estigui completament fred, poseu-lo a la nevera com a mínim 5 h abans de treure'l del motlle i serviu-lo.