Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Per al fumet: netegeu tots els ingredients, col·loqueu-los en una olla amb capacitat per a tres litres i aboqueuhi dos litres d’aigua. Quan arrenqui el bull, traieu-ne amb cura l’escumeta blanca que es forma i abaixeu el foc. Feu-ho coure 20-30 min. Coleu el fumet i reserveu-ho mantenint-lo calent per quan ho hàgim de fer servir.
  2. Prepareu l’allioli i reserveu-ho.
  3. Ratlleu el tomàquet i peleu i talleu a trossos molt petits els alls. Netegeu i talleu el julivert.
  4. Aboqueu una mica d’oli a la paella, la quantitat justa perquè cobreixi finament la superfície. Quan estigui calent, fregiu-hi les gambes lleugerament i reserveu-les. Tot seguit, poseu-hi
  5. els fideus i remeneu-los amb una cullera de fusta fins que es torrin.
  6. Escalfeu el fumet fins que bulli.
  7. Aboqueu el tomàquet, els alls i el julivert a la paella dels fideus. Remeneu-ho amb la cullera de fusta 1 min. Aboqueu-hi el fumet de peix bullent (uns 3/4 de litre o un litre), remeneu-ho i deixeu que es cogui a foc mitjà el temps que indiquen els fideus (uns 8 min) o bé fins que s’evapori tot el fumet de peix. Rectifiqueu-ho de sal si és necessari.
  8. Si veieu que els fideus s’assequen massa, podeu afegir-hi una mica més de fumet. Veureu que els fideus s’aixequen; aleshores afegiu-hi les gambes i serviu-ho acompanyat de l’allioli.

CONSELL

Si els fideus no s’aixequen prou, li podem donar un cop de forn al final.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 gen

Mercat de Pagès al Prat de Llobregat

Cada dissabte, excepte festius, a la plaça de Pau Casals té lloc el Mercat de Pagès del Prat. Els...

20 gen

Festes de Sant Sebastià

Matadepera organitza, al gener, les Festes de Sant Sebastià, en què se celebren diverses activitats,...

20 gen

Fira de l'Olivera

Bigues i Riells recupera la Fira de l’Oli centrada en la varietat vera, del Vallès, que va haver...

Portada Cuina 211

BON ANY VERD! PROPÒSITS SANS I SABOROSOS PER AL 2018

  • Passejant per Sants
  • Sota el domini de l'horta del Baix Llobregat

12 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 28.000.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:
Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto