Receptes de Nadal La Vanguardia

Tot i ser unes postres tradicionals, sobretot de Setmana Santa, a casa meva no se n’havien menjat mai i les vaig descobrir de gran. És una recepta d’aprofitament del pa sec, i, com passa amb les elaboracions tradicionals, cada casa té la seva pròpia recepta. A mi aquesta recepta me la va passar una bona amiga i excel·lent pastissera, i el resultat m’agrada molt.

És important aromatitzar la llet i impregnar bé el pa, de manera que quedi molt humit i sucós quan es menja. Si no feu les torrades com a recepta d’aprofitament us aconsello utilitzar un bon brioix, ja veureu que el resultat millora molt. Com que són unes postres un xic embafadores, a mi m’agrada servir-les amb elements refrescants i de contrast: uns bastonets de poma àcida, uns trossets de maduixa, un coulis de maduixa i uns punts de crema de llimona ben àcida. Ja veureu com el contrast hi queda molt bé!

Preparació

  1. Talleu el brioix en quadrats i deixeu que s’assequi bé.
  2. Escalfeu la nata, la llet, el sucre, la pell de llimona i la beina de vainilla oberta pel mig. Deixeu-ho infusionar una bona estona, com més millor.
  3. Incorporeu-hi els ous ben batuts i barregeu-ho bé.
  4. Mulleu els quadrats de brioix en el líquid anterior. Marqueu-los en una paella amb una mica de mantega i arrebosseu-los amb sucre.
  5. Serviu les torrades calentes amb tots els elements de l’emplatat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

10 des

Un tastet del Delta a MónNatura Delta de l'Ebre

Des de MónNatura Delta s’organitza una visita molt especial en la qual la gastronomia deltaica pren...

24 nov - 10 des

V Jornades del Romesco de Cambrils

Diversos restaurants de Cambrils ofereixen, del 24 de novembre al 10 de desembre, menús basats en el romesco,...

09-10 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

04 nov - 10 des

Jornades del Llagostí de la Ràpita 2017

Del 4 de novembre al 10 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto