Preparació
Preparació
- Primer heu de coure els moniatos. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. Per fer-los al forn, poseu-los 45 min embolicats amb paper d’alumini, a 180 ºC. Si els preferiu bullits, poseu-los en un cassó amb aigua al foc, sencers i sense pelar, durant 30 min.
- Quan siguin freds, peleu-los i reserveu-los.
- Feu bullir la col o coeu-la al microones. Quan sigui cuita, talleu-la amb unes tisores o un ganivet de taula.
- Talleu també el bacó i poseu-lo en una paella, a foc lent, perquè perdi el greix. Quan estigui al punt, enretireu-lo.
- A la mateixa paella, poseu els moniatos aixafats amb la col tallada. Aneu-ho barrejant amb una forquilla de fusta, fins a aconseguir que els dos ingredients s’uneixin. Tot seguit, poseu-hi el bacó i la sal, i continueu barrejant bé.
- Aneu girant el trinxat. L’ideal és que quedi com una truita, torradet per fora i tendre per dins.
- Un cop el tingueu a punt, serviu-lo immediatament.