Què cuinar La Vanguardia

Falsa alarma: l’escudella encara és el plat favorit dels catalans

La nostra innocentada d’ahir va ser rebuda amb molt d’humor i amb poca credibilitat

Escudella

Escudella

Ho havíem comptat bé, no patiu: l’escudella i carn d’olla mai no ha deixat de ser el plat que va rebre més vots a El Plat Favorit dels Catalans. Ahir us vam regalar una innocentada segons la qual els canelons havien guanyat la competició després de tornar a comptar els vots. Tot amb tot, la broma va ser rebuda amb més humor que no pas credibilitat. “Avui són els Sants Innocents... De tota manera, el meu plat favorit sempre han estat els canelons!”, va comentar la Carmen Farnós a l’enllaç de Facebook on donàvem la notícia falsa.

A la mateixa xarxa social, la Mònica Roig escrivia amb ironia: “Hauríeu de demanar disculpes públiques a TV3, al 3/24, a la BBC i també a Clan, i la propera vegada aneu amb més compte, home!”. El nostre bloguer Josep Àngel Guimerà va vaticinar: “Veig venir un #CaneloGate, eh?”

Amb imaginació
Però les coses com siguin. Ni existeix el Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini (tot i que ens encantaria), ni tenim constància que hi hagi cap besnét del cuiner Josep Rondissoni anomenat Tommaso i que treballi a La Bullipèdia, ni busqueu l’adreça dels auditors informàtics Logitech Surrounding Systems: tant l’empresa com el seu representant són fruit de la nostra imaginació.

Qui va afinar molt va ser el periodista gastronòmic italià Marco Bozzer, que va considerar que “el personatge clau és la mare del senyor Bauli, la senyora Schifoso”. Es referia al suposat secretari del fals Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini, citat a la innocentada amb el nom italocatalà d’Amadeu Bauli Schifoso. En italià, ‘schifoso’ significa… ‘fastigós’!

El que ningú va afirmar haver notat és que el personatge de la fotografia que, suposadament, corresponia al senyor Bauli Schifoso és, en realitat, el nou primer ministre italià, Paolo Gentiloni. A aquest senyor, pel que sembla, encara no el coneix ningú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29 jun

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

01-30 jun

VIII Campanya dels Fideus a la Cassola de Tossa

Els fideus a la cassola són un plat que ha estat sempre present a les cuines de Tossa de Mar. Cada casa elaborava...

01-30 jun

Jornades gastronòmiques de la clova de l'Estartit

L’Estartit vol retre un homenatge a la cuina marinera, i aquest mes de juny organitza les jornades gastronòmiques...

01-30 jun

Jornades de l'Arròs d'Amposta

Si us cal una excusa per visitar les Terres de l’Ebre, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs...

Portada Cuina 204

NOMÉS A L'ESTIU! 15 TRUCS I RECEPTES PER ALS ÀPATS DE VACANCES

  • Anem al xiringuito?
  • Aquí, us tornareu a enamorar de la tonyina

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto