Què cuinar La Vanguardia

Falsa alarma: l’escudella encara és el plat favorit dels catalans

La nostra innocentada d’ahir va ser rebuda amb molt d’humor i amb poca credibilitat

Escudella

Escudella

Ho havíem comptat bé, no patiu: l’escudella i carn d’olla mai no ha deixat de ser el plat que va rebre més vots a El Plat Favorit dels Catalans. Ahir us vam regalar una innocentada segons la qual els canelons havien guanyat la competició després de tornar a comptar els vots. Tot amb tot, la broma va ser rebuda amb més humor que no pas credibilitat. “Avui són els Sants Innocents... De tota manera, el meu plat favorit sempre han estat els canelons!”, va comentar la Carmen Farnós a l’enllaç de Facebook on donàvem la notícia falsa.

A la mateixa xarxa social, la Mònica Roig escrivia amb ironia: “Hauríeu de demanar disculpes públiques a TV3, al 3/24, a la BBC i també a Clan, i la propera vegada aneu amb més compte, home!”. El nostre bloguer Josep Àngel Guimerà va vaticinar: “Veig venir un #CaneloGate, eh?”

Amb imaginació
Però les coses com siguin. Ni existeix el Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini (tot i que ens encantaria), ni tenim constància que hi hagi cap besnét del cuiner Josep Rondissoni anomenat Tommaso i que treballi a La Bullipèdia, ni busqueu l’adreça dels auditors informàtics Logitech Surrounding Systems: tant l’empresa com el seu representant són fruit de la nostra imaginació.

Qui va afinar molt va ser el periodista gastronòmic italià Marco Bozzer, que va considerar que “el personatge clau és la mare del senyor Bauli, la senyora Schifoso”. Es referia al suposat secretari del fals Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini, citat a la innocentada amb el nom italocatalà d’Amadeu Bauli Schifoso. En italià, ‘schifoso’ significa… ‘fastigós’!

El que ningú va afirmar haver notat és que el personatge de la fotografia que, suposadament, corresponia al senyor Bauli Schifoso és, en realitat, el nou primer ministre italià, Paolo Gentiloni. A aquest senyor, pel que sembla, encara no el coneix ningú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

29-30 mar

Taller de tagins

En aquest taller aprendreu a fer tagins, un plat típic del nord d'Àfrica, de la mà d'Aina Mir. Aquests...

30 mar

Els peixos 'oblidats': cicle de sopars al Museu Marítim

Quantes vegades trobeu rajada a la carta d’un restaurant? Heu cuinat mai una moixina? Teniu clar què...

30-31 mar

Taller d'aperitiu italià

Els dijous 23 i 30 de març el Centre Cívic Sagrada Família acull un taller per als veritables amants...

31 mar

Cuina al Mercat

El divendres 31 de març al Mercat Municipal del Prat de Llobregat es realitza una mostra de cuina en viu o...

Portada Cuina 200

TRUCS DELS GRANS XEFS

  • 200 moments estel·lars de la cuina catalana
  • Martín Berasategui

14 números per només
29,90€

Subscriu't-hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Receptes by CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 22.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto