Què cuinar La Vanguardia

Falsa alarma: l’escudella encara és el plat favorit dels catalans

La nostra innocentada d’ahir va ser rebuda amb molt d’humor i amb poca credibilitat

Escudella

Escudella

Ho havíem comptat bé, no patiu: l’escudella i carn d’olla mai no ha deixat de ser el plat que va rebre més vots a El Plat Favorit dels Catalans. Ahir us vam regalar una innocentada segons la qual els canelons havien guanyat la competició després de tornar a comptar els vots. Tot amb tot, la broma va ser rebuda amb més humor que no pas credibilitat. “Avui són els Sants Innocents... De tota manera, el meu plat favorit sempre han estat els canelons!”, va comentar la Carmen Farnós a l’enllaç de Facebook on donàvem la notícia falsa.

A la mateixa xarxa social, la Mònica Roig escrivia amb ironia: “Hauríeu de demanar disculpes públiques a TV3, al 3/24, a la BBC i també a Clan, i la propera vegada aneu amb més compte, home!”. El nostre bloguer Josep Àngel Guimerà va vaticinar: “Veig venir un #CaneloGate, eh?”

Amb imaginació
Però les coses com siguin. Ni existeix el Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini (tot i que ens encantaria), ni tenim constància que hi hagi cap besnét del cuiner Josep Rondissoni anomenat Tommaso i que treballi a La Bullipèdia, ni busqueu l’adreça dels auditors informàtics Logitech Surrounding Systems: tant l’empresa com el seu representant són fruit de la nostra imaginació.

Qui va afinar molt va ser el periodista gastronòmic italià Marco Bozzer, que va considerar que “el personatge clau és la mare del senyor Bauli, la senyora Schifoso”. Es referia al suposat secretari del fals Col·lectiu de Cuiners Gioacchino Rossini, citat a la innocentada amb el nom italocatalà d’Amadeu Bauli Schifoso. En italià, ‘schifoso’ significa… ‘fastigós’!

El que ningú va afirmar haver notat és que el personatge de la fotografia que, suposadament, corresponia al senyor Bauli Schifoso és, en realitat, el nou primer ministre italià, Paolo Gentiloni. A aquest senyor, pel que sembla, encara no el coneix ningú.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 nov

Ruta 'Valls, assaboreix l'oli'

L’oli d’oliva, aliment sagrat a la Mediterrània antiga, també s’ha emprat des de temps...

25 nov

Mercat de la Terra Slow Food

La xarxa de Mercats de la Terra, que impulsa el moviment 'Slow Food', ha posat en marxa un mercat al barri del...

25 nov

Adopta un Celler

Prepareu el paladar per descobrir el Celler Herència Altés, el convidat al Bar del Pla de Barcelona d'aquesta...

25 nov

III Fes l'oliva

La campanya de l’oliva ja ha començat i el Celler Masroig ofereix una experiència oleoturística...

Portada CUINA 210

NADAL EN 10 MINUTS. RECEPTES I TRUCS PER ESTALVIAR TEMPS

  • Un Nadal estranger
  • Qui ha dit que cal sortir del barri?

14 números per només
29,90€

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de Cuina.cat i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 23.000 subscriptors.

En donar-te d‘alta acceptes la política de privacitat

Sàpiens Descobrir Experiències Cuina

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto