Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

35a Gran Festa de la Calçotada de Valls

La ciutat de Valls celebra el diumenge 31 de gener la 35a Gran Festa de la Calçotada, una cita gastronòmica molt popular a Catalunya. Valls s’ha convertit en la ciutat origen dels calçots, l’aliment més típic i conegut arreu del nostre país. Fa més de 120 anys que fan calçotades a Valls, i la gran festa se celebra des de 1982, convertint-se en una de les festes més típiques a Catalunya.

Programació:

  • 10 h. Demostracions de coure calçots a la graella.
  • 10.30 h. El XXV Concurs de la salsa de la calçotada de Valls i el XXIX Concurs de cultivadors de calçots
  • 11.30 h. La mostra de danses de carrer tradicionals de Valls: cercavila de danses de carrer, i a les 12 h entrada a la plaça del Pati amb una actuació on s'explicarà la simbologia dels balls i referències històriques de la ciutat.
  • 12.30 h. Cercavila dels elements festius de la calçotada: el gegant del Calçot de Valls i Mulassa de Valls, entre molts més, i també carros, graelles, bocois, diligències, xarrets o cavalls.
  • 13 h. El XXXI Concurs de menjar calçots per saber qui menja més calçots. Per participar-hi, cal inscripció prèvia. 
  • 14 h. Degustació popular de la calçotada a la plaça Zeta amb l'entrega de degustacions: 12 calçots, terrina amb salsa, vi de Valls, pa, pitet de roba, taronja i una llauna de cervesa San Miguel. També tindrà lloc el lliurament de premis del XXIX Concurs de cultivadors, del XXV Concurs de salsa de calçotada i del XXXI Concurs de menjar calçots.

De 10 a 14 h, l'espai del vi de la DO Tarragona farà venda i degustació de vins, amb la presència dels cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona. I durant tot el matí es farà la degustació de cafè de Cafès Brasília. Les dues activitats es fan a la plaça del Pati. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: