Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen "males herbes"? El Col·lectiu Eixarcolant organitza el dissabte 4 d'abril a Igualada la 5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades per donar-los valor a la cuina i com a eina per canviar el model de conreu, distribució i consum d'aliments. El programa d'aquest any ofereix més de 130 activitats per a tots els públics. A través de tallers de cuina, xerrades, sortides, projeccions i concerts, el col·lectiu Eixarcolant vol mostrar que aquestes espècies silvestres són una eina imprescindible per garantir una alimentació saludable i una agricultura sostenible. També són una oportunitat per fer front a reptes com l'emergència climàtica o el despoblament rural. La fira de productes silvestres i varietats tradicionals també augmenta el nombre de parades fins a arribar a la setantena, i les activitats infantils guanyen protagonisme amb la novetat de l''escape room'.
La jornada, que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia, reuneix més de 140 voluntaris del Col·lectiu i més de 150 ponents que gestionen les activitats.