Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 consells per fer pasta fresca

Tot el que cal saber per preparar-ne un bon plat

Plats variats de pasta

Plats variats de pasta Getty Images

Per fer pasta fresca només es necessiten quatre ingredients bàsics: farina, aigua, sal i ou. La pasta fresca és més senzilla de preparar del que sembla, i amb una mica de traça –però sobretot coneixent els consells adequats– podrem preparar-la de mil formes i mides diferents i servir-la de la manera que més ens agradi.

  • La pasta seca és industrial i conté sèmola de blat dur i aigua, mentre que la pasta fresca està feta amb farina de blat i ous, principalment.
  • Podeu trobar pasta fresca amb formes diverses: pasta llarga, com ara espaguetis i tallarines, o pasta curta, com ara penne, macarrons, espirals, etc.
  • En podeu trobar a grans superfícies –moltes marques la fan de manera industrial–, però, si de debò voleu gaudir de la pasta fresca, el que heu de fer és comprar-la en botigues especialitzades, on la fan a mà cada dia, per tal de gaudir-ne en el punt òptim.
  • La cocció és molt més curta que la de la pasta seca, ja que només caldran dos o tres minuts. S’ha d’escórrer i fer-la servir directament.
  • Es pot congelar o refrigerar, tot i que dura molt poc temps. Si és envasada, pot durar uns quants dies, però si l’hem comprada fresca a granel l’hauríem de consumir en dos dies.
  • Hi heu de posar el triple d’aigua que de pasta en una olla amb sal i esperar que bulli, tirar-hi la pasta i comptar a partir que torni a arrencar el bull.
  • La pasta fresca combina amb una infinitat de salses, des de les clàssiques (pesto, carbonara, bolonyesa) fins a les més actuals (de bolets, de 'foie' o de quatre formatges).
  • La pasta fresca també es pot fer saltada amb verdures, bolets, fruita seca, carn a daus, marisc, etc.
  • La pasta la podem fer servir com a plat principal o també en podem fer amanides, com a integrant de sopes i cremes, o fer-la de guarnició de plats de carn o de peix.
  • També hi podem fer plats més exòtics, com ara el ramen, els yakisoba i els udon.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto