Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 maneres d'assaborir Cambrils, la capital de la gastronomia sostenible de la Costa Daurada

Cambrils concentra el millor de la terra i el millor del mar en una gastronomia rica i variada que l'ha convertit en el centre culinari per excel·lència del sud del país

Productes frescos i de proximitat a Cambrils

Productes frescos i de proximitat a Cambrils

Més de 150 restaurants –dos dels quals amb estrella Michelin i un de premiat amb un sol de la guia Repsol–, jornades gastronòmiques tot l’any per descobrir i degustar productes i receptes de temporada, un camp ric en ingredients singulars i ecològics i un mar del qual s’obté la millor pesca. Aquests són només alguns dels actius gastronòmics de Cambrils, que converteixen el municipi en la capital de la gastronomia sostenible de la Costa Daurada i en una destinació de primera categoria per a foodies i aficionats a la bona cuina. 

Aquí hi trobareu restaurants que tracten les intoleràncies, establiments que fa més de 50 anys que treballen d’una manera ininterrompuda, locals que preparen receptes procedents de la cuina tradicional popular, avantguardistes, de fusió, internacionals... I, és clar, restaurants sostenibles i empreses i institucions que treballen des de fa temps per garantir una cuina de primera qualitat, de quilòmetre zero i sostenible: restaurants, empreses agrícoles i de distribució, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, la Confraria de Pescadors...

CAMP CULTIU VERDCAMP FRUITS

Una visita a Cambrils és una oportunitat per tastar el millor peix i el millor oli d’oliva, fet amb les olives arbequines cambrilenques, i tot plegat amb la dieta mediterrània, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, com a estendard.

Cuina sostenible i creativitat

La sostenibilitat és el leitmotiv d’una bona part dels restauradors de Cambrils i, en aquest sentit, destaca la feina d’establiments com El Pòsit, guanyador del Segell Blau d’Agbar Honorífic, com a líder en sostenibilitat i economia circular.

Tot plegat, combinat amb la cuina creativa de xefs com Sergi Palacín, que des del restaurant Hiu s’ha convertit en una de les joves promeses de la gastronomia, certificada pel seu pas per elBulli Foundation i el premi al Cuiner Revelació d’Espanya 2020, entre altres reconeixements.

Pioners del camp

Amb més de 300 hectàrees de conreus, el 43% dels quals ecològics –que representen el 17% del total de Catalunya– i amb un alt valor sostenible, Verd Camp Fruits treballa per donar visibilitat als productes locals compromesos amb el medi ambient i la producció responsable i ofereixen Fruta & Disfruta, una cistella de productes ecològics i de temporada a domicili.

Formant el futur de l’hoteleria 

Des del 1983, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils forma els futurs professionals del sector de l’hoteleria, el turisme i les indústries alimentàries de Cambrils, d’Europa i del món. A més, és l’únic centre de Catalunya que imparteix el Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal. A la seva Aula Restaurant Pedagògica, podeu reservar taula per dinar un menú de degustació que elaboren i serveixen els alumnes de tercer de cuina. 

escola hoteleria

Pesca de proximitat

El peix és el gran protagonista de la gastronomia cambrilenca i arriba cada dia fresc a la llotja gràcies als pescadors del municipi, agrupats en la Confraria de Pescadors de Cambrils, una entitat que disposa d’un circuit didàctic que posa en relleu l’activitat pesquera, la història del port i el peix de proximitat, i consciencia la ciutadania de la necessitat de protegir el mar amb diversos panells divulgatius instal·lats a la zona de pesca.

Conservant la tradició des de fa generacions

Mantenir les tradicions gastronòmiques i actualitzar-les és una cosa que han fet restaurants com Casa Macarrilla, un establiment que va obrir portes el 1966 i que actualment té Xavier Martí –tercera generació de la família– al capdavant dels fogons, que ha actualitzat les receptes marineres tradicionals apostant pel producte fresc i de proximitat. 

Per conèixer tota l’oferta gastronòmica de Cambrils, a més de les activitats i les rutes que podeu fer-hi, visiteu la pàgina www.cambrils-turisme.com.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: