L’Acadèmia Catalana de Gastronomia fa públics els seus guardons anuals
Jordi Cruz
L’Àbac, del xef Jordi Cruz, no para de rebre reconeixements i ja se’l pot considerar com el primer establiment de restauració de la capital catalana. Després d’haver guanyat fa unes setmanes la segona estrella Michelin, ara l’Àbac ha estat considerat el Millor Restaurant de 2011 per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia dins de la llista dels Premis Nacionals Anuals de Gastronomia que l’entitat acaba de fer públics.
L’Acadèmia també ha emès el seu reconeixement al millor cuiner jove, el millor professional, un premi especial i, com a novetat, enguany ha incorporat la categoria de millor esdeveniment gastronòmic de l’any. Després de l’emissió dels vots, secrets i al llarg de tot l’any, l’elenc de guanyadors és el següent.
Xefs, periodistes i restaurants Marc Gascons (Els Tinars de Llagostera) ha estat considerat el Millor Professional de l’Any. Representant d’una saga familiar de restauradors, continua l’aposta per una restauració tradicional catalana, amb màxim respecte pel producte i la qualitat de la matèria primera.
El premi al Professional de l’Any ha estat per al periodista Pau Arenós (‘El Periódico’), que tot just acaba de publicar el llibre ‘La cocina de los valientes’, per la seva “capacitat de treball demostrada en la seva tasca divulgativa”.
D’altra banda, l’acció desenvolupada per l’ONG Acció contra la Fam i la Federació Espanyola d’Hostaleria per la lluita contra la desnutrició infantil ha merescut el reconeixement com a Esdeveniment Gastronòmic de l’Any. Finalment, el Premi Especial de l’Acadèmia ha estat per a la Fundació Alícia, presidida per Ferran Adrià i dirigida per Toni Massanés. L’Acadèmia ha valorat “la seva activitat immaculada i desbordant, el seu equip de col·laboradors”, que s’ha posat de manifest amb la investigació alimentària, els estudis d’innovació i els cursos de cuina a la Universitat de Harvard, entre d’altres.
El lliurament de premis tindrà lloc el mes d’abril de 2012 a Barcelona.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia