Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Amanides d’estiu, frescor a taula

Vuit propostes per preparar un plat fàcil, bo i creatiu

Amanida

Amanida

Arriba l’estiu i les amanides aprofiten per sortir de l’armari i fer-se un lloc a les nostres cuines i taules. Un producte molt fresc per a una temporada de calor. Però encara són molts els que estan estancats i no van més enllà de l’enciam, el tomàquet, la ceba, les olives, l’oli, el vinagre i la sal a l’hora de fer una amanida. D’altra banda, moltes cuines modernes ja n’ofereixen algunes de molt elaborades, amb sabors i textures sorprenents. I és que és un plat que ofereix infinites possibilitats, sobretot si els vegetals es combinen amb pasta, cereals i proteïnes. Així que preneu nota: us proposem vuit acompanyaments diferents per convertir una amanida de fulles en un plat principal. 

- Xampinyons i poma. Làmines de poma golden, làmines de xampinyons frescos, flocs de Terròs d’Alba i avellanes torrades de Reus.
- Bacallà i taronja. Ceba tendra, taronja, olives arbequines i bacallà esqueixat amb oli d’oliva verge extra d’argudell.
- Pollastre confitat. Pit de pollastre confitat, poma golden, daus de cansalada cruixent, daus de pa torrat, filet d’anxova, pinyols torrats i vinagreta suau de crema de formatge.
- Magrana i codonyat. Magranes, codonyat, flocs de serrat d’ovella del Mas Farró, de la Vall de Bianya, rovelló botó confitat i vinagreta de fruita seca.
- Siurenys i formatge. Làmines de siurenys frescos, formatges Sant Quiri, de Mas d’Eroles, i vinagreta de ceba vigatana.
- Salmó fumat. Patates escalivades pelades i tallades a rodelles, salmó fumat i salsa de iogurt.
- Gamba vermella. Niu de mongetes fines amb gambes del Port de la Selva i vinagreta amb el cap del crustaci.
- Fruita seca. Dàtils, avellanes, ametlles, nous, orellanes, festucs picats, pipes de carabassa i sèsam, i una vinagreta de mostassa antiga i mel.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: